Війна важливіша: як Путін реагує на регулярні удари України по об’єктах російського ВПК

Українські безпілотники вночі 21 січня атакували ще один важливий об’єкт на Росії – нафтовий термінал “Усть-Луга Ойл”, який належить другу Владіміра Путіна. Експерти вважають, що такі операції України є ефективним методом зупинення агресії.

Мовляв, російський президент бачить, що горять об’єкти, які належать його близькому оточенню, а це може прямо вплинути на фінансування війни й бажання воювати у диктатора відіб’ється. Російський опозиційний політик Геннадій Гудков сказав 24 Каналу, чи відповідає така теорія дійсності.

Що найважливіше для Путіна

Гєннадій Тимченко – один з власників російської компанії “Новатек”, до якої належить нафтопереробний завод, та за сумісництвом друг Путіна. За даними ЗМІ, російський мільярдер навіть надав свою яхту для святкування 40-річчя Аліни Кабаєвої, яку називають коханкою диктатора.

Я думаю, що Путіну зараз байдуже, чиї підприємства горять. Тимченко йому друг, але все ж таки війна дорожче,
– зауважив Гудков.

За його словами, зараз головна війна для Путіна – збереження влади, адже програш у війні для російського президента означає можливу смерть.

Якщо внаслідок поразки влада ослабне, на що ми, звісно, сподіваємося, то режим може колапсувати й навряд чи Путін виживе. Зараз диктатор бореться за своє життя і тому йому байдуже, чи згорить термінал у його друзів мільярдерів,
– мовив російський опозиційний політик.

До того ж удар по терміналу має психологічний ефект. На думку Гудкова, головна ціль й ефект атаки – позбавлення російської армії боєпостачання. Україна має повне право завдавати подібні удари. Мова йде не тільки про снаряди, а й техніку, яку треба заправляти. Будь-який удар по постачанню війська – це удар по самій армії.

Більше про атаку на нафтовий термінал

  • Вночі 21 січня безпілотники атакували морський торговельний порт у Ленінградській області. Місцеві мешканці зафільмували перші хвилини після “прильоту”. Там палав нафтовий термінал.
  • Джерела 24 Каналу повідомили, що удар по терміналу в Усть-Лузі – прицільна робота дронів СБУ. Внаслідок атаки спалахнула потужна пожежа, яку довгий час не могли приборкати.
  • Зазначимо, що відстань від України до атакованої дронами Усть-Луги сягає майже 900 кілометрів – якщо брати пряму лінію від Чернігівської області.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *