Війну в Україні завершить не Путін, а інша команда, – глава МЗС Польщі

Війну в Україні буде завершувати не Володимир Путін / GettyImages

Війна Росії проти України є однією із головних тем міжнародних обговорень. Зокрема, у Польщі вважають, що її має закінчити не та команда, яка її розпочала.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський під час дискусії “Росія: що далі?”у Давосі наголосив, що російський президент Владімір Путін пройшов точку неповернення та став воєнним злочинцем. Він вважає, що повномасштабну війну проти України, яку розгорнула Росія, буде завершувати інша команда, передає 24 Канал.

Колоніальні війни тривають десятиріччями

Польський дипломат сказав, що зазвичай, колоніальні війни тривають близько десяти років. Він вважає, що за цей час та сторона, яка розпочала війну, повинна зрозуміти, що вона була помилкою та не варта тих втрат.

Зазвичай таке рішення приймає інша команда, тому що ті люди, які розпочинали війну, дуже рідко можуть визнати помилку,
– пояснив Сікорський.

Він сказав, що це “повинно бути нашим базовим сценарієм”.

Також Сікорський зачепив тему відносин Китаю та Росії. Він вважає, що ці два режими можуть співпрацювати, оскільки мають схожу ідеологію.

Польський міністр пояснив, що схожість полягає у намаганнях відносити контроль нібито “над провінціями, які бунтують”. Сікорський сказав, у разі перемоги Путіна в Україні, Китай одразу вирішить підкорювати Тайвань, тому наша держава має перемогти.

Скільки ще росіяни дозволять Путіну вести війну

  • Володимира Зеленського під час Економічного форуму запитали, скільки російський народ ще дозволятиме Володимиру Путіну вести війну Росії проти України. Український лідер зауважив, що це питання демонструє відмінність демократії від автократії.
  • Президент наголосив, що він та журналіст розуміють це однаково: скільки народ дозволить. Це – принцип демократії. Однак саме у цьому й полягає відмінність. Бо президенту Путіну народ нічого не дозволяє. Тут варто запитувати, що та скільки президент країни-терористки дозволяє своєму народові.
  • За словами Зеленського, тоді питання варто ставити інакше: скільки ще російський народ буде глухим.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *