Випускники університету президента компенсуватимуть вартість навчання

У разі відмови випускника «Президентського університету» від роботи в держсекторі він повинен буде відшкодувати вартість свого навчання у трикратному розмірі.

Про таку умову, передбачену в концепції виша, розповів заступник міністра освіти Ігор Гарбарук під час прес-сніданку у КНУ ім. Шевченка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, випускник «Президентського університету» зможе відмовитися від роботи у державному секторі після закінчення вишу у разі компенсації ним або його роботодавцем вартості навчання у триразовому розмірі.

«Це концептуальний погляд, який є на сьогодні… Ця норма потребує доопрацювання та юридичного оформлення… Ми не говоримо, що це догма. Можливо, є інший механізм, який дасть змогу зробити так, щоб усі випускники залишалися в Україні та працювали на Україну», – зазначив Ігор Гарбарук.

Також він розповів, що згідно з концепцією «Президентського університету», після здобуття освіти студентам буде гарантовано працевлаштування у державних компаніях, органах влади, дослідних та наукових інститутах.

«Після закінчення вишу студент буде зобов’язаний пропрацювати у державному секторі за принципом «скільки навчався – стільки працюєш», – підкреслив Ігор Гарбарук.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *