Вночі ворог атакував енергооб’єкти на Львівщині, Прикарпатті та Дніпропетровщині

Коротка версія новини

  • Ворог атакував енергооб’єкти на Львівщині, Прикарпатті та Дніпропетровщині вночі.
  • Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, що обладнання деяких об’єктів пошкоджене.
  • Відомо також, що Росія атакувала 4 ТЕС ДТЕК. Є поранені.

Вночі Росія атакувала енергооб’єкти / Ілюстративні фото, колаж 24 Каналу

00:00

Під час ракетного обстрілу 27 квітня росіяни вчергове атакували енергетичну інфраструктуру країни. Під ударом опинилися об’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях.

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів подробиці нічного обстрілу. За його словами, ворогу вдалося пошкодити обладнання.

Наслідки атаки по енергетиці 27 квітня

За словами Галущенка, росіяни атакували енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській і Львівській областях. Деяке обладнання пошкоджене.

Він зазначив, що наслідки атак все ще уточнюють. Наразі триває робота над ліквідацією.

Що відомо на цю мить:

  • У Дніпропетровській ОВА повідомили, що в регіоні є пошкодження кількох різних енергетичних об’єктів у Дніпровському та Криворізькому районах. Також у Криворізькому районі є перебої з водопостачанням.
  • Тим часом у Львівській області ворог атакував два об’єкти критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському та Червоноградському районах. На них почалися пожежі. В ОВА повідомили, що є руйнування.
  • Натомість в Івано-Франківській області на критичному об’єкті була велика пожежа. У ДСНС повідомили про пошкодження будівлі.

На одному з об’єктів є поранений

Міністр повідомив, що на одному з енергетичних об’єктів поранено начальника зміни. Енергетик зазнав контузії.

Пошкоджено 4 ТЕС ДТЕК

У ДТЕК розповіли, що Росія атакувала 4 їхніх ТЕС. За даними пресслужби, обладнання підприємств серйозно пошкоджено. У ці хвилини енергетики намагаються ліквідовувати наслідки атаки.

За попередньою інформацією, на жаль, є постраждалі. Надаємо всю необхідну допомогу,
– повідомили у ДТЕК.

Зверніть увагу! Оперативно про ракетну небезпеку для усіх областей України та ситуацію зі світлом читайте у нашому телеграмі.

Нагадаємо, що цієї ночі в Україні двічі оголошували масштабну повітряну тривогу. Спочатку ворог атакував “Кинджалами” та “Калібрами” близько опівночі, а за кілька годин знову здійснив обстріли за допомогою різних видів ракет. Відбій тривоги в регіонах оголосили близько 6 ранку.

Головне про нічну атаку

  • Вночі 27 квітня Росія випустила по Україні 34 ракети повітряного, наземного та морського базування.
  • Ворог використав 9 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС, 9 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69, 2 зенітні керовані ракети С-300, 2 крилаті ракети “Іскандер-К”, 4 аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал” із літаків МіГ-31К та 8 крилатих ракет “Калібр” з акваторії Чорного моря.
  • Силам ППО вдалося збити 21 повітряну ціль.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *