Водолази шукають, що перевозили нападники: Нацполіція розкрила нові деталі вбивства поліціянта

Коротка версія новини

  • Батько та син, які напали на поліцейських у Вінницькій області, зізналися, що перевозили бойові гранати та скинули їх у водойму.
  • Поліція шукає речові докази в місці, де злочинці скинули гранати.
  • СБУ перевіряє інформацію про можливу причетність підозрюваних до співпраці з диверсійно-розвідувальними групами.

00:00

Батько та син, які напали на патрульних у Вінницькій області, зізналися, що перевозили бойові гранати, які після злочину скинули у водойму. Зараз проводяться слідчі дії та пошук речових доказів.

Про це в етері 24 Каналу повідомила речниця Національної поліції Олена Бережна. Також ДБР розслідує факт дезертирства військовослужбовців.

Поліція шукає речові докази

Наразі слідство не розкриває інформацію про те, чи розповіли чоловіки, куди вони намагалися вивезти озброєння. Проте відомо, що злочинці вже сказали, де саме у водоймищі скинуті ними гранати в ящиках.

Зараз працюють водолази над тим, щоб знайти речові докази в тому місці, де імовірно вони їх скинули. Лише після цього буде встановлено, що насправді перевозилось та який був мотив,
– зазначила речниця Національної поліції.

Батько та син, які здійснили напад на поліцейських, внаслідок чого один патрульний загинув, а другий був поранений, переховувались у покинутій будівлі та мали намір втекти за кордон. Для цього вони шукали автівку.

Завдяки детально спланованій поліцейській операції злочинців вдалось затримати в місці, де не могло бути жертв серед цивільних. Гарнізон Національної поліції з правоохоронцями здійснили професійну спеціальну операцію.

Поліцейський Максим Зарецький, який загинув, захищаючи свого напарника, все ж зробив декілька пострілів і поранив 52-річного нападника. Зараз він перебуває в лікарні під охороною. Йому надана медична допомога, але слідчі дії тривають,
– додала Бережна.

У мережі громадяни пишуть, що начебто чоловіки були парафіянами УПЦ МП, а також не приховували своїх проросійських поглядів. Нині поліція разом зі Службою безпеки України перевіряє цю інформацію та ймовірну причетність підозрюваних до співпраці з диверсійно-розвідувальними групами.

Напад на поліцейських у Гайсині: основне

  • У Гайсинському районі Вінницької області вночі 20 квітня двоє чоловіків напали на поліцейських, які зупинили їх авто. Вони відкрили вогонь по правоохоронцях.
  • Унаслідок нападу загинув 20-річний поліцейський Максим Зарецький. Він півтора року служив у секторі реагування патрульної поліції. Його напарник отримав поранення. Зараз його стан середньо-тяжкий, але стабільний.
  • На відео з бодікамер видно, що водій і його пасажир спочатку передали поліцейському для перевірки свої документи. Потім пасажир вийшов з автомобіля і відкрив багажник на вимогу правоохоронця. Однак за декілька секунд обидва чоловіки несподівано відкрили вогонь по поліцейським.
  • 21 квітня фігурантів затримали в Одеській області: це батько і син віком 52 і 26 років.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *