Ворог масовано атакував енергетику в 6 областях

Коротка версія новини

  • Ворог масовано атакував енергетику в 6 областях України, наносячи удари на об’єкти генерації та передачі електроенергії.
  • Міненерго підтвердило атаку та закликало українців відповідально споживати електроенергію для забезпечення енергетичної безпеки.
  • Наразі енергетики працюють над ліквідацією наслідків атаки, а Міненерго наголосило на важливості ощадливого використання електроенергії для забезпечення країни потрібною кількістю енергії.

Комбінована атака по Україні 8 травня / Getty Images / Колаж 24 Каналу (ілюстративно)

00:00

Вночі 8 травня росіяни знову спрямували на Україну “Шахеди” та ракети. У Міненерго повідомили, що ворог знову спрямував удари на об’єкти енергоструктури нашої держави.

Під ударом опинилася енергетика у 6 областях. Міненерго закликало українців відповідально споживати електроенергію.

Атака по енергетиці

Міністерство енергетики України вранці 8 травня підтвердило інформацію про масовану атаку на енергетику.

Атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях,
– повідомили у Міненерго.

У структурі додали, що наслідки наразі уточнюються. Проте енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

Водночас Міненерго наголосило, що ворог хоче позбавити Україну можливості достатньо виробляти та передавати електроенергію. Саме тому необхідне ощадливе використання електроенергії – це внесок кожного у перемогу. Як зазначити у міністерві, особливо важливим є відповідальне споживання у ранкові та вечірні години.

Також внаслідок атаки було пошкоджено обладнання на одному з об’єктів “Укренерго” у центральному регіоні.

Додамо! Раніше голова Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив про атаку на енергоструктуру Полтавщини. За його словами, попри вдалу роботу ППО, не вдалося уникнути влучання російського БпЛА. На об’єкті виникла пожежа. На щастя – без постраждалих.
Деталі нічної атаки

  • Вночі росіяни запускали по Україні дрони типу “Шахед”, а також ракети. В том числі були зафіксовані пуски з стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.
  • Окрім вищезазначених областей, ворог планував атакувати й Київщину. Як повідомили в КМВА, для атаки на Київ ворог використав крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55. Ракети заходили з кількох напрямків. Проте завдяки зусиллям оборонців неба, всі повітряні цілі в межах столиці були знищені.
  • У Львівській області під ударом міг опинитися Стрий. Ймовірно, росіяни могли спрямувати на місто три ракети. Відповідну інформацію повідомили моніторингові пабліки – наразі очікуються офіційні дані від влади.
  • Відбої почали ширитися Україною вже після 6 години ранку, проте вже о 6:26 ворог підняв у небо винищувач МіГ-31К. По всій країні знову оголосили про загрозу. Моніторингові пабліки писали про пуск ракети “Кинджал” у напрямку того таки Стрия. Водночас ймовірно, що ціль вдалося ліквідувати у межах району.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *