Ворог нарощує війська і перегруповується, – Сирський про ситуацію на Харківському напрямку

Коротка версія новини

  • Ворог нарощує війська і перегруповується на Харківському напрямку, зазначив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.
  • Противник обстрілює прикордонні населені пункти у Сумській та Чернігівській областях, веде диверсійно-розвідувальну діяльність.
  • Українські війська посилено артилерійськими та танковими підрозділами на найбільш загрозливих напрямках.
  • Покращене тактичне положення в районах Синьківки на Куп’янському напрямку та Серебрянського лісництва на Лиманському напрямку, підкреслив Сирський.

Сирський розповів про ситуацію на Харківському напрямку / Колаж 24 Каналу

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський виклав детальний опис ситуації, яка склалася на фронті. Окремо генерал згадав про ситуацію на Харківському напрямку.

За даними генерала наші захисники наразі моніторять ситуацію на Харківському напрямку. А окупанти своєю чергою там проводять підготовчі заходи.

Сирський розповів про ситуацію на Харківському напрямку

Головнокомандувач Збройних Сил України зазначив, що на Півночі України противник продовжує обстріли прикордонних населених пунктів у Сумській та Чернігівській областях, веде диверсійно-розвідувальну діяльність. Ознак безпосередньої підготовки противника до наступальних дій на Півночі України немає.

Разом з тим, відстежуємо нарощування чисельності та перегрупування військ противника на Харківському напрямку,
– наголосив генерал.

Сирський підкреслив, що на найбільш загрозливих напрямках наші війська посилено артилерійськими та танковими підрозділами.

Також Силам оборони України вдалося покращити своє тактичне положення в районі Синьківки на Куп’янському напрямку та Серебрянського лісництва на Лиманському напрямку.

“Продовжуються роботи з фортифікаційного обладнання оборонних рубежів та позицій”, – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Важливо! Оперативну інформацію щодо останніх подій в Україні ви можете знайти в телеграмі 24 Каналу. Долучайтеся, аби дізнаватися всі новини найпершими!Що ще Сирський розповів у своєму дописі

  • Олександр Сирський зазначив, що українським захисникам вдалося встановити контроль над островом Нестрига у Херсонській області. Це один з багатьох островів, які розміщені у долині та дельті річки Дніпро.
  • Водночас, за словами генерала, наші захисники перемістилися на нові рубежі на Покровському та Курахівському напрямах. Це було потрібно для збереження життя воїнів.
  • Зокрема, підрозділи Сил оборони перемістились на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки. Загалом на Курахівському та Покровському напрямках росіяни досягли певних тактичних успіхів. Водночас оперативної переваги противник отримати не зміг.
  • Головнокомандувач ЗСУ зауважив, що намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту ворожі війська зосередили основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах. Яка ситуація на кожному із напрямків фронті – читайте у матеріалі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *