Вступ на бакалавра на контракт: додатковий набір

Приймання заяв до закладів вищої освіти на бюджет та контракт для вступу на бакалавра, молодшого бакалавра, магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямувань тривало до 31 липня і проводилось через персональні електронні кабінети.

Вступники, які не змогли подати заяву про вступ у зазначений термін, можуть подати заяву через електронний кабінет вступника пізніше, але за умови, що заклад вищої освіти проводить додатковий набір.

Приймання заяв у додатковий набір

Відповідно до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2023 році, заклади вищої освіти у своїх Умовах прийому можуть передбачити одну або декілька чергових сесій (хвиль) реєстрації заяв вступників на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти або ступеню молодшого бакалавра за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб.

Тобто строки конкурсного відбору та зарахування на контракт з дотриманням вимог до вступних випробувань можуть бути продовжені.

При цьому перша хвиля реєстрації заяв починається не раніше ніж 01 вересня.

Зарахування на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб проводиться не пізніше ніж через 15 днів після завершення реєстрації заяв вступників, протягом яких проводиться конкурсний відбір.

Загалом зарахування на навчання за контрактною формою може тривати до 30 листопада.

Вступні іспити

Як відомо, вступ на контракт може відбуватися на підставі національного мультипредметного тесту, або творчого конкурсу у закладі вищої освіти, або на підставі розгляду мотиваційних листів, або індивідуальних співбесід в залежності від спеціальності.

Тільки результати співбесіди або розгляду мотиваційних листів використовуються для конкурсного відбору вступників на контракт зі спеціальностей, що визначені переліком спеціальностей, яким надається особлива державна підтримка.

Конкурсний бал для вступу на контракт

Конкурсний бал для вступу на контракт на основі повної загальної середньої освіти або ступеня молодшого бакалавра визначають заклади вищої освіти самостійно.

Але він не може бути менше ніж 120 балів для спеціальностей галузей знань «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», спеціальності «Фармація, промислова фармація».

Для спеціальностей «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія» галузі знань «Охорона здоров’я» конкурсний бал для вступу не може бути менше ніж 150 балів.

Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram або сторінок Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.

вступ на бакалавра

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *