У двох громадах на Харківщині оголосили обов’язкову евакуацію населення

У двох громадах Куп’янського району оголосили евакуацію / Колаж 24 Каналу

У Харківській області оголосили обов’язкову евакуацію населення з двох громад. Йдеться про Кіндрашівську та Курилівську громади Куп’янського району.

Усіх евакуйованих забезпечують житлом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У двох громадах Куп’янського району оголосили евакуацію населення

Синєгубов зазначив, що наразі в цих населених пунктах перебуває 3043 людей, з них 279 – діти.

Начальник ОВА уточнив, що до евакуації закликають родини з дітьми, які проживають у населених пунктах:

Благодатівка, Вишнівка, Василівка, Велика Шапківка, Гусинка, Грушівка, Дорошівка, Єгорівка, Курочкіне, Ковалівка, Миколаївка Перша, Моначинівка, Московка, Нечволодівка, Просянка, Прилютове, Самборівка, Смородьківка, Соболівка, Садове, Цибівка – Кіндрашівської громади;

Біле, Воронцівка, Лісна Стінка, Сенькове, Синиха – Курилівської громади.

Синєгубов додав, що усіх евакуйованих забезпечать житлом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій.

Закликаємо мешканців громад відповідально поставитися до власного життя та життя своїх дітей. Охочі евакуюватися можуть цілодобово телефонувати за номером 0-800-33-92-91,
– йдеться у повідомленні голови Харківської ОДА.

Чому оголошена евакуації у двох громадах

В ефірі телемарафону голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що на Куп’янському напрямку українські військові відбили дві ворожі атаки.

За його словами, там ворог посилює обстріли, і таким чином по цьому напрямку була оголошена обов’язкова евакуація з двох територіальних громад: Курилівської та Кіндрашівської.

Звичайно, ми будемо спочатку наголошувати на виїзді дітей зі своїми сім’ями, а далі планово будемо комунікувати, щоб люди виїжджали,
– заявив Синєгубов.

За його словами, це пов’язано фактично з тим, що там постійно лунають обстріли та проживати там небезпечно. Він зазначив, що на цьому напрямку люди демонструють досить низьку евакуацію, тому фактично районна військова адміністрація ухвалила таке рішення.

Ситуація на Харківщині: коротко

  • Раніше, низка західних ЗМІ писала про підготовку країни-агресорки до масштабної наземної операції у Харківській області. Зокрема, за даними видання The Telegraf, напад на Харків мав би розпочатися вчора, 15 січня.
  • Водночас німецьке видання Bild кілька днів тому заявило, що українським силам вдалося зупинити загарбників на Куп’янському напрямку та перейти в контратаку.
  • Речник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо 15 січня зазначив, що росіяни не полишають спроб атакувати. Передусім, вони хочуть захопити Синьківку, яка дасть можливість розгорнути наступ на Куп’янськ.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *