У ГУР підтвердили атаку по заводу “Шахедів” у Татарстані: чи використовували іноземну зброю

Коротка версія новини

  • Під час ударів БпЛА по об’єктах в Єлабузі та Нижньокамську не використовувалася зброя іноземного виробництва.
  • Російська ППО уразила одну з будівель, атакованих дронами.
  • Завод “Шахедів” у Татарстані постраждав від удару, що призвело до великих руйнувань виробничих потужностей.
  • Плани створення заводу “Шахедів” у Татарстані відомі з 2023 року, атака відбулася на підприємствах у Єлабузі та Нижньокамську, віддалених від України на понад 1000 км.

Удар по Татарстану / Колаж 24 Каналу

У Росії заявляли про атаку на Татарстан. Пізніше Головне управління розвідки підтвердило атаку по заводу “Шахедів”.

Представник ГУР Андрій Юсов розповів, що під час ударів БпЛА по об’єктах в Єлабузі та Нижньокамську не використовувалася зброя іноземного виробництва. Водночас він не уточнював, чим саме були атаковані об’єкти.

Одну з будівель уразила російська ППО

Попри те що Юсов не назвав вид озброєння, яким вдарили по російських заводах, він відзначив, що галузь виробництва дронів “розвивається дуже динамічно”.

Зверніть увагу! Атаковані об’єкти розташовані за 1200 кілометрів від кордону з Україною.

Юсов також підтвердив атаку на завод “Шахедів”. Він розповів, що одну з будівель пошкодили сили російської протиповітряної оборони.

Який саме завод атакували

  • Ціллю атаки у російському Татарстані, що за понад 1000 кілометрів від України, став завод зі збирання “Шахедів”, які окупанти маркують як “Герань-2”. Унаслідок удару є суттєві руйнування виробничих потужностей.
  • На територію заводу “Алабуга” нібито впали три дрони. Місцева влада відреагувала та підтвердила, що атака була здійснена на підприємства в Єлабузі та Нижньокамську.
  • Про плани росіян про створення заводу “Шахедів” стало відомо ще у 2023 році. Його від початку планували розгорнути в так званій особливій економічній зоні промислово-виробничого типу “Алабуга” у Татарстані за Волгою у понад 1000 кілометрів від України, однак це його не врятувало.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *