У Харкові тричі лунали вибухи та горіли будинки: що відомо про постраждалих

Про вибухи в в Харкові повідомили ввечері 30 січня. 24 Канал розкаже детальніше.

  • 1Що відомо про вибухи в Харкові ввечері 30 січня
  • 2Скільки постраждалих у місті, куди влучили “Шахеди”
  • 3Деталі від поліції
  • 4Влада звернулася до харків’ян – просили бути в укриттях

Будь ласка, перебувайте в укриттях, не нехтуйте безпекою!

Що відомо про вибухи в Харкові ввечері 30 січня

Про те, що в Харкові лунає ціла серія вибухів, о 22:37 повідомили кореспонденти “Суспільного”. О 22:45 повідомили про повторні вибухи. О 22:50 місто знову накрили вогнем.

Ворог спрямував на Харківську область мінімум 6 дронів.

“Удар “Шахеда” по місту. Район житлової забудови, є пожежа на місці потрапляння. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється”, – написав мер Харкова Ігор Терехов.

“Є влучання у приватний житловий будинок в Салтівському районі Харкова. Також зафіксовані пошкодження в Слобідському районі. Рятувальники ліквідовують пожежу в магазині. Пошкоджена виключно цивільна інфраструктура! Огляд місць триває”, – написав Олег Синєгубов.

Близько десятої вечора Повітряні сили попереджали про ракетну небезпеку для Харківської, Донецької і Дніпропетровської областей. За пів години з’явилася інформація про ударні дрони в районі Харкова.

Скільки постраждалих у місті, куди влучили “Шахеди”

На 23:53 відомо, що в Харкові троє постраждалих – вони мають легкі забої і гостру реакцію на стрес.

Постраждали два багатоповерхові будинки, є вибиті вікна. Також маємо двох поранених – легкого та середнього ступенів тяжкості. Зупиняти теплопостачання в цих будинках не будемо, бо серйозних пошкоджень там немає. Інші комунікації – перевіряємо. Крім того, постраждав магазин, він теж потребуватиме ремонту,
– зазначив мер Ігор Терехов.

В іншому районі “Шахед” пошкодив приватний будинок, там також є людина з легким пораненням.

“У Слобідському районі у двох багатоповерхівках вибиті шибки – зранку почнемо закривати вікна усіх постраждалих квартир. Є поневічені авто, але головне, що немає загиблих. Постраждали троє людей – всі у легкій формі. Маємо черговий приклад того, що російський агресор бʼє по житлових кварталах, туди, де немає жодної військової інфраструктури. Тероризм у чистому вигляді”, – підсумував очільник міста.

Зверніть увагу! Журналісти “Суспільного” повідомили, що одна з вирв – півтора метра завглибшки. Імовірно, “Шахеди” були чорного кольру. Деталі від поліції

У поліції додали: троє постраждалих мають осколкові поранення, контузію, гостру реакцію на стрес.

“У Слобідському районі сталося загоряння господарчої одноповерхової будівлі супермаркету. Пошкоджено дві багатоповерхівки та приватне домоволодіння”, – написали там.

Працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки. Вони спрямують уламки “Шахедів” як речові докази на експертне дослідження.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження.

Влада звернулася до харків’ян – просили бути в укриттях

Голова ОВА Олег Синєгубов повідомив про те, що існує загроза ударних БпЛА, і закликав бути в укриттях.

Не залишайте укриття до відбою сигналу “Повітряна тривога”. Про влучання ворожих снарядів, постраждалих повідомляйте на спецлінію поліції 102. Не допомагайте ворогу вбивати наших дорослих і дітей,
– закликали в поліції.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *