У Києві розглядають механізм відсторонення невакцинованих учителів

У Києві нещеплених вчителів зможуть відсторонювати від роботи без збереження зарплати, а директори можуть отримати догану через недостатню вакцинацію працівників.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський у телефонному інтерв’ю «Обозревателю».

За його словами, школи зможуть самостійно вирішувати, які заходи вживати стосовно співробітників і вчителів, які не хочуть вакцинуватись.

«Якщо ти не хочеш вакцинуватись, маєш право законне, конституційне. Ми сподіваємось, що колективи приймуть рішення, що той, хто не вакцинований, той просто буде перебувати вдома, не ходити на роботу і не отримувати заробітну плату. Це вибір кожної людини», – наголосив Валентин Мондриївський.

Також посадовець підкреслив, що вакцинація в Україні не обов’язкова, однак в цьому випадку мова йде про безпеку оточуючих: учителів та дітей. Тому наразі у КМДА розглядають відповідний механізм, який дозволить усувати вчителів без збереження зарплати.

Щодо директорів закладів освіти, то їх чекають догани за відсутність контролю за вакцинацією. Наявність більш ніж однієї догани – достатня підстава для звільнення. Підставою для звільнення посадовець назвав «неефективне виконання функцій керівника конкретного закладу, підприємства чи організації».

При цьому директори шкіл не зобов’язані перевіряти, чи справжні у співробітників COVID-сертифікати. У разі, якщо виявиться, що документ підроблений, питання вирішуватимуть правоохоронці.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *