У Криму напередодні знайшли “прихисток” 5 ракет, – Гуменюк

Росіянам прилетіло по Бельбеку / Колаж 24 Каналу

У тимчасово окупованому Криму напередодні лунали вибухи. Влучання могло бути по окупованому аеродрому Бельбек у Криму.

Очільниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла, що саме відбулось у тому районі. Варто зауважити, що на удар по Бельбеку натякав командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, пише 24 Канал.

Що відомо про наслідки атаки на аеродром Бельбек

Наталія Гуменюк розповіла, що окупанти вже й самі визнали, що 5 ракет “знайшли прихисток” на території тимчасово окупованого Криму.

Навіть позначили місця, де це відбулося. І визнали в тому числі, що не встигли розосередити льотний склад на Бельбеку.

Зокрема, літаки, які були пошкоджені в самому Бельбеку. Ну і, звісно, є підтвердження від командувача Повітряних сил про те, що Крим – це Україна і ми повертаємо своє,
– заявила речниця.

За її словами, скільки б систем ППО Росія не стягнула в Крим – кожну знайдемо і з кожною попрацюємо індивідуально. Зокрема, й перекриття руху на Керченському мосту знову було пов’язано з переорієнтуванням систем ППО. Адже росіяни намагаються покращити захист тих об’єктів, які вважають для себе стратегічно важливими.

“Ми ретельно спостерігаємо за цими маневрами й розуміємо, що в принципі розташування систем ППО певним чином позначає інші об’єкти, які варті нашої уваги”, – заявила Наталія Гуменюк.

Росіянам прилетіло по Бельбеку

  • У тимчасово окупованому Криму у другій половині дня 31 січня пролунали вибухи. Тоді у телеграм-каналі “Кримський вітер” написали, що в районі аеродрому Бельбек спалахнула потужна пожежа. Проте тоді не було даних про те, що саме палає у росіян.
  • Згодом командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук натякнув на успішну роботу наших військових. Адже він написав, що у складі Повітряних сил є 204-та Севастопольська бригада тактичної авіації, яка штатно базується на аеродромі Бельбек. Генерал-лейтенант пообіцяв, що українські авіатори обов’язково повернуться додому на рідне летовище.
  • У телеграм-каналі “Кримський вітер” написали, що під атакою був пункт зв’язку військової частини 80159, який, згідно з відкритими даними, належить до аеродрому Бельбек. Міжнародні OSINT-дослідники також заявили, що в Бельбеку прилетіло по радіолокаційному містечку.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *