У Міноборони пояснили, як саме змінилися правила проходження ВЛК

Коротка версія новини

  • Новий закон про мобілізацію набуде чинності 18 травня. Згідно з ним змінюється механізм проходження ВЛК.
  • У Міноборони зазначили, що скерування на проходження повторної військово-лікарської комісії для “обмежено придатних” осіб має видати ТЦК та СП.

Як змінилися правила прохолодження ВЛК / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні)

В Україні змінився механізм проходження військово-лікарської комісії. У Міністерстві оборони пояснили, як саме.

Так, директорка Департаменту охорони здоров’я Міноборони Оксана Сухорукова в ефірі телемарафону розповіла, як саме змінилися правила проходження ВЛК, передає 24 Канал.

Зміни щодо проходження ВЛК

Новий закон про мобілізацію набуде чинності вже 18 травня. Він передбачає зміни у проходженні ВЛК. Зокрема, скерування на проходження повторної військово-лікарської комісії для “обмежено придатних” осіб має видати ТЦК та СП.

Зауважимо, що 4 травня набув чинності наказ №402 про роботу ВЛК, згідно з яким в Україні скасовується статус “обмежено придатний” до військової служби. Після повторного проходження медкомісії військовозобов’язаних розподілятимуть на категорії “придатних” і “непридатних”.

Громадяни України з “обмежено відповідним” статусом повинні пройти повторну ВЛК до 4 лютого 2025 року.

Людина не може сама пройти ВЛК. Людину повинні направити. Якщо ми говоримо про військовозобов’язану, то тоді її має направити ТЦК, в якому людина перебуває на обліку,
– сказала Оксана Сухорукова.

Індивідуальну оцінку придатності скасували

  • Зауважимо, 4 травня в Департаменті охорони здоров’я також повідомили, що в Україні фактично скасовано індивідуальну оцінку придатності до військової служби.
  • Тепер члени військово-лікарської комісії не зможуть приймати рішення на власний розсуд. Натомість будуть керуватися тільки чіткими нормами.
  • “Це дозволить унеможливити корупційні прояви”, – переконані в Міноборони.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *