У МОН і ВР оголосили ініціативу з перевірки дисертацій

Міністр освіти і науки та голова освітнього комітету ВР зобовʼязалися відмовитися від отриманих ними наукових ступенів у разі виявлення в їхніх дисертаціях відхилень від принципів академічної доброчесності.

Про це йдеться у спільній заяві Сергія Бабака та Оксена Лісового у відповідь на дискусії у наукових колах щодо додержання принципів академічної доброчесності при захисті дисертацій освітянських посадовців.

За словами голови профільного комітету ВР Сергія Бабака, вони у день призначення Оксена Лісового на посаду міністра узгодили принципи освітньої політики, одним з яких є принцип академічної доброчесності.

Через це голова комітету і міністр ініціювали перевірку своїх дисертацій експертами Національного агентства забезпечення якості вищої освіти.

«Ми хочемо очистити систему, і для того щоб це зробити, нам треба почати з себе. Тому ми вже зробили перший крок і подали документи з нашими дисертаціями до Національного агентства забезпечення якості вищої освіти на перевірку. У разі якщо в Національному агентстві забезпечення якості вищої освіти будуть знайдені будь-які відхилення у нас від принципів академічної доброчесності, ми готові відмовитися від наших наукових ступенів», – наголосив Бабак.

Своєю чергою Лісовий додав, що такий крок є формуванням нової культури академічної доброчесності.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *