У МОН висловили стриманий оптимізм щодо набору до вишів

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет висловив стриманий оптимізм стосовно цьогорічного набору до закладів вищої освіти.

Про це він сказав під час ефіру телемарафону, відповідаючи на запитання щодо проведення вступної кампанії.

За його словами, 224 тисячі цьогорічних випускників шкіл є потенційними вступниками до закладів вищої освіти.

 «492 тисячі осіб зареєструвалися на тестування, з них 402 тисячі є унікальними, і 346 тисяч комплектів реєстраційних документів надійшло до регіональних центрів Українського центру оцінювання якості освіти. Вражаючі цифри для нас. Є стриманий оптимізм стосовно набору, адже випускників 11-их класів на сьогодні 224 тисячі», – зазначив Шкарлет.

Також на запитання щодо зменшення або збільшення кількості осіб, які хочуть пройти тестування, міністр зауважив, що кількість охочих скласти національний мультипредметний тест не можна порівнювати із тими, хто хотів скласти зовнішнє незалежне оцінювання у попередні роки.

«Не можна порівнювати попередній рік з 2022 роком. Жоден попередній рік не можна порівнювати, оскільки ЗНО складалося з декількох окремих предметів, а національний мультипредметний тест – єдиний тест із трьох навчальних дисциплін. І тому порівняння реєстрації на складання ЗНО і НМТ є некоректним. Але дуже наочним порівнянням є 224 тисячі випускників 11-их класів і 346 тисяч верифікованих реєстраційних карток», – наголосив міністр освіти і науки.

Станом на 1 червня 2022 року майже 190 тисяч потенційних вступників уже обрали місце для складання тестування, з них понад 20 тисяч – за кордоном.

Національний мультипредметний тест у 2022 році відбуватиметься в три сесії: 

  • основна: 18 липня – 10 серпня;
  • додаткова: 16 – 20 серпня;
  • спеціальна: 12 – 16 вересня.

Для участі в основній сесії випускники повинні двічі підтвердити свою участь у тестуванні: з 20 травня до 7 червня та з 21 червня до 7 липня.

Ті випускники, які з 20 травня до 7 червня 2022 року не матимуть змоги підтвердити своєї участі в НМТ, не зможуть узяти участь в основній сесії тестування.

ДОРОЖНЯ КАРТА УЧАСНИКА ЗНО-2022: НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЛЬТИТЕСТ

“Абітурієнт” у Facebook або сторінки "Вступна кампанія" у Telegram.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *