У МОЗ визнали доцільність вакцинації школярів від COVID-19

Міністерство охорони здоров’я ввело в дію Рішення оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким визначена доцільність вакцинації проти COVID-19 дітей віком від 12 років.

Відповідний наказ підписаний міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком.

Зокрема, МОЗ підтримало позицію Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики щодо доцільності вакцинації дітей з 12 років.

У групі експертів з питань імунопрофілактики наголошують, що вакцинація дітей, які не відносяться до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19 та виникнення ускладнень може бути проведена вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech.

«Враховуючи наявні дані з безпеки та ефективності вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років, а також зростання захворюваності на SARS-CoV-2 серед дітей, рекомендовано проводити вакцинацію осіб віком від 12 до 17 років незалежно від приналежності до групи ризику за умови наявності щеплень, які відповідають віку з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації», – йдеться у рекомендаціях групи експертів.

На думку експертів, що підтримана Міністерством охорони здоров’я, вакцина Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років має використовуватися за схемою введення 2 доз з інтервалом між першою та другою дозами 21-28 діб.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *