У низці областей – повітряна тривога: летіли “Шахеди”, ворог бив балістикою

Росіяни запустили “Шахеди” / Колаж 24 Каналу, Getty Images

Ввечері 28 січня російські військові вкотре запустили дрони-камікадзе по Україні. Відомо, що вони залетіли на територію нашої держави з різних напрямків. Дізнайтеся, в яких областях була повітряна тривога.

У Повітряних силах закликають не покидати укриттів у тих регіонах, у яких лунає повітряна тривога. Також нагадуємо про те, щоб ви не знімали роботу ППО та не викладали відповідні медіафайли у мережу.

В яких областях була повітряна тривога

29 січня

01:00 Повітряні сили пишуть: “Відбій загрози застосування балістичного озброєння”. Відтак, наразі відсутня загроза для українців. Будьте обережними, покидаючи укриття та не ігноруйте майбутні повітряні тривоги.00:52 Відбій повітряної тривоги на Волині, Тернопільщині та Хмельниччині. Відтак, загроза атаки “Шахедами” минулася.00:47 Відбій повітряної тривоги на Рівненщині.00:28 Повітряні сили пишуть: “Полтавська, Харківська, Дніпропетровська, Донецька області – загроза застосування балістичного озброєння!”00:27 Повітряну тривогу оголосили на Харківщині, Полтавщині, Запоріжжі та Дніпропетровщині.00:22 Відбій повітряної тривоги на Херсонщині та Миколаївщині.00:09 Повітряні сили попереджають: “Ракетна небезпека Миколаївська та Херсонська області”.00:07 Повітряні сили пишуть: “БпЛА з Тернопільської області зайшов у Рівненську область, курс на північ!”00:05 Повітряна тривога на Миколаївщині та Херсонщині.

28 січня

23:42 Повітряна тривога на Рівненщині.23:33 Відбій повітряної тривоги на Житомирщині.23:31 Повітряні сили сповіщають: “БпЛА в північній частині Хмельницької та Тернопільської областей, курс західний”.23:20 Повітряна тривога на Тернопільщині.23:16 Відбій повітряної тривоги на Вінниччині.23:05 Повітряні сили попереджають:

  • БпЛА в південній частині Житомирщини, курс західний.
  • БпЛА в північній частині Хмельниччини, курс західний.

23:04 Відбій повітряної тривоги на Одещині.22:34 Відбій повітряної тривоги на Київщині.22:33 Повітряні сили пишуть: “БпЛА на межі Вінницької та Житомирської областей, курсом на Хмельниччину”.22:18 Відбій повітряної тривоги на Миколаївщині, Кіровоградщині та Черкащині.22:15 Відбій повітряної тривоги на Херсонщині.21:48 Повітряну тривогу оголосили також на Вінниччині.21:23 Київська область – повітряна тривога.21:16 Повітряні сили пишуть:

БпЛА з Черкаської та Кіровоградської областей у напрямку Київщини.
БпЛА на межі Миколаївської та Одеської областей, курс північно-західний.
БпЛА в Миколаївській області (Новоодеський район), курс північно-західний.21:10 Повітряна тривога на Одещині.20:57 Повітряна тривога на Черкащині.20:48 Повітряні сили пишуть:

  • Група БпЛА в південній частині Миколаївської області, курс північно-західний.
  • БпЛА в Кіровоградській області змінили курс на Черкащину.
  • Курс може змінюватись.

20:42 Глава Дніпропетровської ОВА Олег Лисак сповістив, що наші військові відмінусували “Шахед” у Синельниківському районі.20:40 Також повітряну тривогу оголосили на Херсонщині.20:38 Повітряна тривога на Миколаївщині.20:34 Повітряні сили написали: “Групи БпЛА на межі Миколаївської та Кіровоградської областей, курсом на Вінниччину”.20:33 У Києві та деяких областях почали подавати відбої загрози атаки балістикою. Водночас усе ще зберігається загроза від “Шахедів” на Одещині, Миколаївщині, Кіровоградщині.20:08 Моніторингові канали пишуть, що попередньо ворог атакував балістичними ракетами “Іскандер-М” з території Бєлгородської області. Очікуємо на підтвердження від Повітряних сил ЗСУ.20:05 У Полтаві знову пролунали вибухи.20:05 Станом на цю хвилину повітряну тривогу оголосили у більшості областей України: Вінницькій, Черкаській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській.20:01 У Полтаві та Кременчуцькому районі пролунали вибухи.20:01 “Кременчук – в укриття! Ракета у вашому напрямку!” – написали у Повітряних силах ЗСУ.20:00 Повітряні сили написали: “Загроза застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена повітряна тривога! Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!”20:00 Повітряну тривогу оголосили також у Києві, на Вінниччині та Харківщині.19:58 Повітряну тривогу оголосили на Сумщині, Полтавщині та Донеччині.19:50 Станом на цю хвилину повітряну тривогу оголосили у Миколаївській, Кіровоградській, Херсонській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.19:44 Повітряні сили попереджають: “Ударні БпЛА типу “Шахед” з Херсонщини через Миколаївщину (Новобузький район) курсом на Кіровоградщину”.19:07 У Повітряних силах повідомили, що БпЛА на Херсонщині (Великоолександрівський район) летять у напрямку Миколаївської області, а їхній курс північно-західний.18:40 “Чергова група БпЛА через Запорізьку область на Дніпропетровщину”, – пишуть у Повітряних силах ЗСУ.18:28 У Повітряних силах ЗСУ пишуть, що існує загроза ударних БпЛА на Запоріжжі та Дніпропетровщині. Кажуть, що “Шахеди” летять у Покровському районі Дніпропетровської області, а їхній курс – північний.Росія атакувала в ніч проти 28 січня: що відомо

  • Зранку Повітряні сили повідомили, що у ніч проти 28 січня ворог запустив 8 “Шахедів” з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ).
  • Також окупанти випустили дві ракети “Іскандер-М” по Полтавській області з району Воронезької області, а також трьома зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині з тимчасово окупованих територій області.
  • Під атаку потрапили цивільні об’єкти, а також об’єкти критичної інфраструктури в Полтавській, Донецькій, Запорізькій і Дніпропетровській областях.
  • Мобільні вогневі групи Повітряних сил ЗСУ знищили 4 “Шахеди”, які ворог спрямував по прифронтовій зоні.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *