У Пентагоні відповіли, чи постачатимуть США озброєння для ППО на тлі проблем з бюджетом

Чи постачатимуть США озброєння для ППО на тлі проблем з бюджетом / Командування Повітряних сил ЗСУ

У США відповіли, чи продовжать постачати озброєння для української ППО під час проблем з бюджетом. Крапки над “і” розставив речник Пентагону.

Спікер Пентагону Патрік Райдер під час пресконференції заявив, що США продовжать постачати озброєння для ППО України.

Чи постачатимуть США озброєння для ППО на тлі проблем з бюджетом

Патрік Райдер повідомив, в рамках ініціативи сприяння безпеці України (USAI) існує низка вже законтрактованих можливостей, включаючи постачання засобів протиповітряної оборони.

Є певні можливості, які були укладені за контрактом з USAI, включно з деякими можливостями протиповітряної оборони. Ми також продовжимо дуже тісно співпрацювати із союзниками та партнерами з погляду визначення потреб України, а потім працювати з ними, щоб допомогти полегшити цей процес,
– сказав спікер Пентагону.

Також у нього поцікавилися, чи продовжують поставлятися американські ракети ППО в Україну прямо зараз. За словами Райдера, мовиться про “ці та інші варіанти допомоги”, про які американці оголосили в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI).

  • Нагадаємо, що ввечері 7 лютого Сенат США провалив голосування за пакет на 118 мільярдів доларів із питанням кордону. Над проєктом працювали кілька місяців.
  • Цей документ включав кошти для України, Ізраїлю, Тайваню, а також стосувався посилення безпеки кордону США. Зокрема на допомогу України мали виділити понад 60 мільярдів. Ухваленню цього пакету опираються республіканці.
  • Швидше за все, допомогу для країн-партнерів, зокрема Україні, приймуть. Адже наразі головні суперечки точаться саме щодо питань кордону США.
  • Найімовірніше, допомогу для країн винесуть в окремий документ, який не стосуватиметься питань кордону та міграційної політики Сполучених Штатів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *