У пріоритеті питання фортифікації й мобілізації, – Умєров про співпрацю з місцевою владою

Умєров назвав пріоритетні пункти у співпраці Міноборони та ОВА / Колаж 24 Каналу

Міністерство оборони України наразі активно співпрацює з обласними та районними військовими адміністраціями. Це потрібно для того, щоб захистити цивільне населення від агресивної війни, яку розпочала Росія.

Про це заявив Міністр оборони України Рустем Умєров під час Конгресу місцевих і регіональних влад при президентові України. За його словами, пріоритетними пунктами цієї співпраці є мобілізація й облаштування фортифікаційних споруд, передає 24 Канал.

Умєров розповів про співпрацю з місцевою владою

Міністр оборони зазначив, що зараз орган об’єднується разом з обласною військовою адміністрацією щодо важливих завдань із захисту населення. Так, міністерство разом із місцевою владою працює на різних рівнях щодо питання фортифікації.

“Ставимо в пріоритет – лінії смуг і так далі”, – наголосив Умєров.

Крім того, він зазначив, що міністерство також працює з військовими адміністраціями щодо питання мобілізації. На Конгресі він презентував план спільних дій разом з обласними та районними військовими адміністраціями.

Будемо фокусуватись на фортифікації та рекрутингу,
– сказав міністр.

Міністр оборони сказав, чи може сільський голова підписувати повістки

  • Рустем Умєров поставив остаточну крапку у питанні того, чи може сільський голова підписувати повістки військовозобов’язаним українцям. За словами міністра, такі дії є абсолютно законними.
  • Зокрема, Умєров у цьому питанні посилався на постанову Кабінету міністрів, яка дозволяє такі дії очільникам сільських рад. Вони можуть формувати та підписувати повістки.
  • Міністр також повідомив, що інші пов’язані з мобілізацією питання законодавчо опрацьовуються. За його словами, ці питання озвучать після того, як їх схвалить Верховна Рада.
  • Рустем Умєров також спростував заяви щодо того, що Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного можуть усунути з обійманої посади. За словами міністра, наразі таке питання не розглядають.
  • Він додав, що знає, що питання відставки Залужного “розгойдують” як зсередини, так і ззовні. Однак ще раз наголосив, що на сьогодні питання відставки Залужного відсутнє.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *