У Раді блокували трибуну, щоб не допустити розгляд постанови про звільнення Безуглої

Постанову про відставку Мар’яни Безуглої не розглянули / Колаж 24 Каналу

На засіданні Верховної Ради не змогли винести на порядок денний постанову про звільнення депутатки Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету з питань безпеки та оборони.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк. Депутати навіть блокували Раду, аби завадити розгляду постанови.

Що відбувалось у Раді сьогодні

Депутати “Голосу”, за словами Железняка, намагалися поставити на порядок денний постанову щодо звільнення Безуглої з комітету нацбезпеки через її заклики відправити у відставку Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

“Але проти виступив глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія. І так і не поставили. Бояться, що є голоси”, — написав депутат.

Нардепи блокували трибуну 10 січня / Фото з телеграму Ярослава Железняка

Згодом він повідомив, що трибуну в залі Ради заблокували. Засідання закрили. Постанову щодо Безуглої розглянуть на наступному засіданні.

“Схоже, конструктивної роботи не буде. Тому є пропозиція завершити на сьогодні засідання. Про час його продовження буде повідомлено додатково”, – сказав спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Обговорення решти законопроєктів та постанов, запланованих на 10 січня, перенесли на четвер, 11 січня.

За що хочуть звільнити Безуглу

  • Після того, як Мар’яна Безугла почала відкрито критикувати Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, її рекомендували відкликати з посади заступниці голови комітету Ради з національної безпеки.
  • У пресслужбі партії “Слуга народу” казали, що Безугла сама відповідає за свої слова.
  • 6 січня у парламенті зареєстрували постанову про відкликання депутатки. Згодом профільний комітет одноголосно підтримав відсторонення Безуглої.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *