У Росії шалена істерика: що насправді означають погрози та гучні заяви

Коротка версія новини

  • Росія проведе нестратегічні ядерні навчання, це спроба заполонити інформаційний простір “лякалками”.
  • Путінський режим збентежений підготовкою до удару по Керченському мосту, можливим залученням іноземних військ у війну та дозволом на використання британської зброї проти Росії.
  • Заступник голови російської Ради безпеки Дмітрій Мєдвєдєв, погрожує “світовою катастрофою” у разі відправлення західних військ в Україну та критикує західних лідерів як “інфантильних д*білів”.

Заяви про проведення нестратегічних ядерних навчань у Росії є дуже голосними. Країна-агресорка має старе озброєння, тому просто проведе контроль та перепише папери. Хоча в інформаційний простір “вкидатиме” багато “лякалок”.

Такою думкою в етері 24 Каналу поділився військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, наголосивши, що в російського військово-політичного керівництва зараз шалена істерика.

Що турбує Кремль

За словами Світана, путінський режим натепер бентежить багато речей, зокрема:

  • підготовка до удару по Керченському мосту.
  • можливе залучення французьких та американських військ у війну проти Росії;
  • дозвіл Великої Британії на використання британської зброї по російській території;

Окупанти розуміють, що не мають чого протиставити, тому намагаються заполонити інформаційний простір погрозами про ядерну зброю та підготовку терактів у Європі. Адже у липні – серпні у Франції мають відбутися Олімпійські ігри.

Загалом же 95% інформаційного сміття направлено на внутрішнє споживання – російське населення, яке живе задля телевізора та холодильника.

Про конвульсії Мєдвєдєва

Заступник голови російської Ради безпеки Дмітрій Мєдвєдєв погрожує “світовою катастрофою” у разі відправлення західних військ в Україну. Буцім таке рішення спричинить прямий вступ їхніх країн у війну, і Росія буде вимушена відповісти, але вже не на території України.

У такому випадку, за його словами, не вдасться заховатися ні на Капітолійському пагорбі, ні в Єлисейському палаці, ні на Даунінг-стріт-10. Такий сценарій начебто могли зрозуміти Кеннеді та Хрущов понад 60 років тому, але “не хочуть усвідомити нинішні інфантильні д*біли, що дорвалися до влади на Заході”.

На Мєдвєдєва ніхто увагу не звертає, особливо у понеділок. Десь з середи – четверга він виходить із запою до вихідних. Тоді вже можна якось змалювати становище всередині верхівки Кремля. Загальне послання – істеричне. І Мєдвєдєв може його віддзеркалювати,
– сказав Роман Світан.

Як у світі реагують на чергові ядерні навчання Росії

  • У Пентагоні засудили дії Кремля та пояснили, що такі заяви з російського боку містять “безвідповідальну риторику”. У США заявили, що це абсолютно недоречно з огляду на поточну ситуацію з безпекою.
  • Координатор Ради нацбезпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, щоб вберегти свої війська від ураження західною зброєю, Росія просто має вивести їх з України.
  • Представник ГУР МО Андрій Юсов сказав, що подібні заяви – не нові для Кремля та є продовженням ядерного шантажу. Українські спецслужби не бачать нічого нового у заявах Росії, крім інформаційного ефекту.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *