У Росії в шахті обвалилася гірська маса: під завалами перебувають люди

В Росії обвалилася шахта / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративне)

У понеділок, 18 березня, в Амурській області Росії введено регіональний режим надзвичайної ситуації після обвалу гірської маси на місцевій шахті. За попередніми даними, серед постраждалих – вахтові робітники.

Загалом під завалами опинилися 13 осіб, які спеціалізувалися на гірничопрохідницьких та капітальних роботах. Про це розповідають російські ЗМІ, передає 24 Канал.

Що відомо про інцидент

За даними росЗМІ, перший обвал на території золотодобувного родовища у Зейському окрузі сталася 18 березня о 20:40 на північно-східному розвідувальному ухилі шахти “Бахмут”. Через 10 годин у шахті стався повторний обвал.

“Під час обвалення гірських мас на руднику у шахті на глибині близько 125 метрів перебувало 13 осіб. Зв’язку з людьми поки немає”,
– повідомили в уряді Приамур’я.

Для надання медичної допомоги постраждалим було відправлено групу рятувальників через вентиляційні системи. Наразі встановлюється зв’язок та розчищається транспортний ухил. Місцевий губернатор закликав до грамотної організації аварійно-рятувальних робіт та зазначив, що для порятунку людей мобілізовано всі сили та засоби регіону.

У копальні також повідомили про прорив води. З різних регіонів Росії направлено рятувальників, включаючи вертолітну групу. Пожежно-рятувальна група продовжує роботу на місці події.

Наразі зв’язку із шахтарями немає. Є шанс, що вони ще живі, проте невідомо на скільки їм вистачить повітря.

Інші аварії на шахтах

  • У Караганді, що в Казахстані, стався потужний вибух на шахті. Там стався вибух метану. Внаслідок інциденту, загинуло 45 співробітників шахти.
  • У липні минулого року на шахті “Покровське” відбувся несподіваний викид вугілля та газу, внаслідок чого зникли безвісти троє робітників. Пізніше стало відомо, що вони загинули, а їхні тіла були виявлені під час аварійно-рятувальних робіт. Серед загиблих був машиніст і двоє прохідників.
  • Також відомо, що на одній із шахт Львівщини також стався обвал породи. Один гірник загинув під завалом внаслідок цього інциденту, який стався на шахті “Відродження” ДП “Львіввугілля”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *