У школах Грузії за 2 місяці створять український сектор

Український сектор у грузинських школах має бути створений максимум у 2-місячний термін

Про це повідомив інформаційно-аналітичний портал Грузія онлайн.

За словами голови комітету з освіти та науки парламенту Грузії Георгія Амілахварі, у країні активно ведеться перепідготовка вчителів, щоб українські діти могли навчатися у грузинських школах рідною мовою.

«За даними за останні кілька днів, понад 380 українських дітей звернулися до шкіл та вже зараховані до публічних та приватних грузинських шкіл. Ми спростили порядок прийому як до шкіл, так і до вишів», – повідомив посадовець.

Також він поінформував, що на даний момент до навчального процесу в частині шкіл включено і перекладачів, а робота з українськими дітьми ведеться здебільшого англійською мовою.

«Наразі спеціальна група працює над створенням українського сектору у кількох школах, де викладання вестиметься українською мовою. Ми методично готуємо вчителів, які володіють українською, щоб запропонувати послуги дітям. Ми вже маємо базу вчителів, які знають українську мову. Щодо термінів, то точних термінів я не знаю, проте на це не повинні знадобитися роки, і має початися скоро, максимум за місяць-два, щоб ці діти могли закінчити цей семестр повноцінно», – зазначив Георгій Амілахварі.

освіта за кордоном

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *