У США представили угоду, яка передбачає понад 60 мільярдів для України: хронологія 712 дня війни

Хронологія 712 дня війни / Генштаб ЗСУ

Російські окупанти не полишають спроб захопити Україну, проте ЗСУ всіма силами потужно протистоять ворогу. Наші військові день у день намагаються відвоювати українські землі.

Яка ситуація на фронті, що відбувається в дипломатії – читайте в тексті 24 Каналу.

12:03, 5 лютогоЗаяву Зеленського про успіхи на Півдні викривили

Речник президента України Сергій Никифоров заявив, що слова Володимира Зеленського дещо викривили. Адже український лідер не говорив про “патову ситуацію”, намість речник навів точну цитату слів Зеленського.

Я б сказав так: морська частина операції дала позитивний ефект – ми витиснули їхні кораблі, Росія втратила багато кораблів, а головне, вона втратила вплив у Чорному морі, і ми вибудували зерновий коридор, незалежний від Росії. Тому ця частина, прагматична частина операції, яка впливала на економіку, на бюджет України, – ми її провели позитивно. Що стосується сухопутної лінії, ви праві й там стагнація. І це факт, тому що не вистачило дечого. Іноді ти думаєш, що ось ця дата, ось підуть уперед. Я вважаю, що з точки зору кількості відповідної амуніції були затримки. А затримки – це і є прорахунок. Але, чесно кажучи, ми ж не боремося просто з терористичною організацією – ми боремося з терористами, які є однією з найбільших армій у світі,
– сказав президент України італійському телеканалу RAI.

11:19, 5 лютогоУ РНБО розповіли про ситуацію біля Куп’янська

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко розповів, що Росія справді концентрує сили на Куп’янському напрямку. Та ситуація там дещо відрізняється від статистики Forbes.

Адже видання заявляло, що Росія зосередила там 500 танків, понад 600 бойових машин, сотні гаубиць, а також 40 тисяч солдатів. Водночас ЗСУ 10 бригад – близько 20 тисяч військовослужбовців, сотні танків, бойових машин і гаубиць.

Своєю чергою Коваленко заявив, що на Заході повинні усвідомити усю серйозність ситуації. Адже мета Путіна – знищення України й змусити його піти на якісь умови можливо тільки силою, а не слабкістю.

11:10, 5 лютогоУкраїна чекає на літаки F-16 з ракетами на 300 – 500 кілометрів

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що Україна чекає від союзників сучасні винищувачі F-16 та ракети дальності 300 – 500 кілометрів.

Генерал-лейтенант розповів, що це дозволить Силам оборони мати ще більше успіхів на фронті та визволити нашу територію від ворога.

10:39, 5 лютогоНові подробиці про удар по Лисичанську

Росія звинуватила Україну в атаці на пекарню в Лисичанську та нібито загибелі цивільних 3 лютого. Радник мера Маріуполя розповів, що удар припав на заклад, де окупанти святкували дні народження.

За словами Петра Андрющенка, загинули колаборанти.

10:22, 5 лютогоПродовження мобілізації та воєнного стану

Володимир Зеленський вкотре вніс у Верховну Раду законопроєкти про мобілізацію та воєнний стан. Адже, згідно з попереднім голосуванням, вони діють до 14 лютого 2024 року.

Варто зауважити, що за законопроєкти голосуватимуть вже 9 раз, починаючи з 24 лютого 2022 року.

09:24, 5 лютогоЯк росіяни використовують кадри роботи української ППО

Речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що росіяни можуть використовувати кадри роботи нашої ППО.

За даними Ігната, вороги аналізують опубліковані фото та відео. Саме це може допомогти їм знаходити засоби протиповітряної оборони України.

З однієї точки знімає одна людина з другої точки – друга людина, з третьої точки – третя людина. Це називається трикоординатний збіг паралелей. Так точно можна визначити, де стоїть пускова установка, скажімо, “Patriot” і завдати повторного удару,
– пояснив Юрій Ігнат.

08:56, 5 лютогоСкільки відсотків території України окупувала Росія

Володимир Зеленський заявив, що Росія наразі під російською окупацією перебуває 26% української території. Ба більше, Росія не може значно просунутись, адже ЗСУ зупиняють її.

08:02, 5 лютогоВтрати ворога

Росія тільки за останню добу втратила в Україні 810 окупантів, з 24 лютого 2022 року – 389 560 одиниць особового складу.

Втрати ворога в техніці:

  • бойових броньованих машин / APV – 11 822 (+4) од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 9349 (+18) од,
  • РСЗВ / MLRS – 979 (+0) од,
  • засобів ППО / Anti-aircraft warfare systems – 664 (+1) од,
  • літаків / aircraft – 332 (+0) од,
  • гелікоптерів / helicopters – 324 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level – 7173 (+0) од,
  • крилатих ракет / cruise missiles – 1848 (+0) од,
  • кораблів /катерів / warships / boats – 24 (+0) од,
  • підводних човнів / submarines – 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн / vehicles and fuel tanks – 12 412 (+19) од,
  • спеціальної техніки / special equipment – 1486 (+7) од.

07:03, 5 лютогоРосія навряд чи зможе забезпечити технікою нові резерви армії, – ISW

Аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що російська оборонна промисловість навряд чи зможе забезпечити технікою нові резерви окупаційної армії. Попри намагання Кремля, більшість резервів залишається небоєздатною.

В ISW заявили, що російська “оборонка” спроможна виготовляти близько 250 – 300 танків на рік, а також відремонтувати пошкоджену в боях техніку чи поставити її на хід приблизно в такій самій кількості протягом того ж проміжку часу. Схожа ситуація і з бронетехнікою. Та цих потужностей недостатньо, щоб забезпечити резерви всім потрібним.

Хоча Дмітрій Мєдвєдєв заявляв, що, мовляв, Росія здатна виготовляти 1500 танків на рік (близько 125 одиниць на місяць), однак в ISW такі заяви оцінюють скептично.

06:21, 5 лютогоСенат США представив угоду

Американський Сенат представив угоду щодо кордону, із якою пов’язане виділення грошей на підтримку України, Ізраїлю та Тайваню. Законопроєкт передбачає 118,28 мільярда доларів, із яких понад 60 підуть на допомогу Україні.

01:58, 5 лютогоВибухи в Брянській області

У Брянській області Росії пізно ввечері пролунали вибухи. Росіяни скаржилися на атаку безпілотників. Усі 6 дронів нібито збили. Проте на місці чомусь працювали оперативні служби.

00:01, 5 лютогоЗеленський відповів, чи розглядає він звільнення Залужного

Володимир Зеленський відповів на питання, чи розглядає він звільнення головнокомандувача ЗСУ.

Послухайте, це кадрове питання всередині нашої держави. Безумовно, якщо ми говоримо про перезавантаження, я хочу, щоб ви мене зрозуміли, коли ми говоримо про перезавантаження, то ми говоримо про перезавантаження тих чи інших керівників держави, а не тільки одного чи іншого сектора,
– заявив український лідер.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *