У вишах лояльно ставляться до освітнього процесу, – ДСЯО

Студенти та викладачі лояльно ставляться до освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Про це свідчать результати опитування усіх учасників освітнього процесу закладів вищої освіти міста Києва, проведеного Державною службою якості освіти.

Зокрема, аналіз відповідей респондентів вказує, що як студенти, так і керівники та викладачі з розумінням ставляться до ситуації, що склалась.

«Результати опитування вказують на забезпечення освітніх послуг належної якості у складних умовах війни: абсолютна більшість респондентів як із числа керівництва (98%) та викладачів (92%) закладів вищої освіти, так і студентів (78%) позитивно оцінили організацію освітнього процесу порівняно з минулим періодом, що в цілому підтверджує лояльне ставлення учасників освітнього процесу до роботи в нинішніх умовах, а також розуміння ситуації», – зазначають організатори опитування.

Також опитування показало, що трохи більше, ніж половина студентів і викладачів вважають рівень освітніх послуг досить сталим.

«Більше половини респондентів з числа студентів (51%) та викладачів (59%) вважають, що рівень якості освітніх послуг не змінився порівняно з попереднім періодом навчання (ІІ півріччя 2021/2022 навчального року), а кожен третій з них вважає сьогочасний рівень організації освітнього процесу кращим, ніж навесні 2022 року. На погіршення якості організації освітнього процесу в осінньому семестрі 2022/2023 навчального року вказали кожен п’ятий здобувач освіти та кожен десятий викладач», – підкреслили в ДСЯО.

Окрім того, у Держслужбі наголосили, що результати аналізу відповідей респондентів дають підстави стверджувати, що вибудувані закладами системи внутрішнього забезпечення якості освіти продовжують функціонувати та підтримуватися на належному рівні.

Щодо найбільших викликів і загроз для опитаних, то респондентами були названі складні умови для навчання (відсутність електропостачання, зв’язку, безперебійного інтернету) та загальний психоемоційний стан учасників освітнього процесу.

охоплено близько 3 тисяч респондентів, зокрема 41 особа з числа керівників закладів вищої освіти, 944 науково-педагогічних працівники та 1841 здобувач вищої освіти.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *