У ворога відпало бажання просуватися тут вперед, – Третя штурмова про звільнення Красногорівки

00:00

Третя штурмова бригада вибила російських окупантів з Красногорівки Донецької області. Красногорівку було дуже важливо звільнити ще й для того, щоб повернути певну тактичну перевагу на цій ділянці.

Зараз ворог не намагається просуватися у напрямку Красногорівки. Про це 24 Каналу розповів майор ЗСУ, заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін.

“Зараз після наших дій ворог саме по цьому напрямку заспокоївся. Там у нього відпало бажання просуватись вперед. Тут не тільки тактичне положення. Питання ще у тому, що перед Красногорівкою є позиції, які легше і краще утримувати. Тому дуже важливо було їх повернути, щоб повернути певну тактичну перевагу на цій ділянці”, – пояснив він.

Важливо знищувати ворожу силу

Максим Жорін зазначив, що другим надзвичайно важливим моментом є завдання, над яким постійно працюють ЗСУ. Мовиться про постійне максимальне знищення ворожої сили, особового складу та техніки.

Я вважаю, що їхній потенціал, їхні спроби наступу закінчаться тільки тоді, коли ми знищимо критичну для них кількість особового складу та техніки. Над цим ми працюємо,
– наголосив заступник командира.

Окупантів вибили з Красногорівки: що відомо

  • У середу, 28 лютого, бійці Третьої штурмової бригади вибили росіян з Красногорівки, що на Донеччині. Напередодні сили російського війська накатами атакували південно-східну частину Красногорівки та ввійшли до міста.
  • Щоб не дозволити російським військовим там закріпитися, підрозділи Третьої окремої штурмової бригади, бійці 1-го та 2-го штурмових батальйонів здійснили бойову операцію. Її мета – зачистити місто від сил ворога.
  • За короткий проміжок часу ворог підготувався до тривалої оборони та попри спротив і важкі бої, українські бійці завдали загарбникам невідворотних втрат – приблизно 100 окупантів “200-ми” та “300-ми”.
  • Росіяни відмовилися від здачі у полон. Тому їх ліквідували у будинках, які вони зайняли.
  • У Генштабі 1 березня повідомили, що на Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога у районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області, де ворог 30 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *