У Єкатеринбурзі стався вибух на підстанції, що живить 3 військові підприємства: реакція ГУР

У Єкатеринбурзі було гучно / Колаж 24 Каналу

У російському Єкатеринбурзі трапився вибух на електропідстанції. Вона живить світлом три оборонні підприємства ворогів.

Вибух пролунав напередодні, 1 березня, орієнтовно о 23:00 за місцевим часом. За даними офіційних екстрених служб, причина вибуху – несправність електрообладнання, проте телеграм-канали написали про закладену вибухівку, пише 24 Канал.

Що трапилось на підстанції в Єкатеринбурзі

В російському Єкатеринбурзі на вулиці Шефській трапився вибух в районі електропідстанції “Калінінська”.

Рятувальники заявили, що, мовляв, мовиться про несправність електрообладнання. Саме це супроводжувалось “бавовною та яскравим спалахом”, який могли спостерігати місцеві, що живуть неподалік.

Окрім того, пропагандисти з посиланням на джерела написали, що буцімто причиною може бути коротке замикання та подальше пошкодження одного із трансформаторів.

Російські оперативні служби запевнили, що нібито:

  • інцидент не спричинив порушення енергопостачання районів столиці Середнього Уралу,
  • електроустаткування підстанції “Калінінська” працює у штатному режимі.

У росіян традиційно немає постраждалих, тільки працюють спеціалісти.

Вибух на електропідстанції в Єкатеринбурзі: дивіться відео

Проте в російських телеграм-каналах озвучили іншу причину вибуху – там спрацював саморобний вибуховий пристрій й правоохоронці намагаються з’ясувати, як він опинився на території підприємства.

До речі, електропідстанція “Калінінська” живить світлом 3 оборонні заводи:

  • Машинобудівний завод імені Калініна – виробляє військову техніку;
  • Турбомоторний – проектує, виготовляє та обслуговує парові та газові турбіни, які потрібні й для військово-морського флоту;
  • Уралмаш – згідно з відкритими даними, виготовляє екскаватори для гірничодобувних підприємств, дробильно-розмольне обладнання, підйомні шахтні машини, важкі мостові крани, обладнання для АЕС.

Що розповіла українська розвідка

Представник української розвідки Андрій Юсов розповів в ефірі телемарафону, що у росіян продовжується деградація інфраструктури. Ба більше, те, що вибухає в Росії – відповідальність, зокрема, російської влади.

Але на цій території є небайдужі громадяни, які не можуть миритись з путінською диктатурою і роблять все можливе для того, щоб власну територію і країну звільнити якомога швидше у єдиний законний спосіб збройної боротьби проти кривавого путінського режиму,
– пояснив Юсов.

У росіян вибухало в Санкт-Петербурзі

  • Вночі проти 2 березня російський Санкт-Петербург атакував невідомий безпілотник. Російська “пе-ве-о” так відпрацювала, що уламки впали на житловий будинок у Красногвардійському районі міста та пошкодили будинок.
  • Росіяни евакуювали орієнтовно 100 мешканців. Адже невідомий дрон зруйнував балкони будинку, є пошкодження на всіх поверхах.
  • Губернатор Петербурга Алєксандр Бєглов традиційно заявив, що внаслідок атаки нібито обійшлось без жертв. Як росіяни збивали дрон – дивіться за посиланням.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *