У Запоріжжі пролунав звук вибуху: на область летіли “Шахеди”

Під час повітряної тривоги у Запоріжжі чули вибух / Колаж 24 Каналу

Пізно ввечері 27 грудня у низці областей пролунала повітряна тривога. Близько 23:00 стало відомо про вибух у Запоріжжі.

О 22:32 на Запоріжжі оголосили повітряну тривогу. Мешканців закликали не покидати укриттів у зв’язку з загрозою атаки “Шахедами”. А вже 22:59 кореспонденти Суспільного повідомили, що у Запоріжжі чули сильний вибух.

Ворог спрямував “Шахеди”

Повідомленню про вибух у Запоріжжі передувала ціла низка попереджень від Повітряних сил ЗСУ. Всі вони були пов’язані з запуском ворогом дронів-камікадзе “Шахед”.

Так, о 21:53 попередили мешканців Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровської областей. Зазначили, що зберігається загроза застосування дронів-камікадзе.

А вже о 21:56 стало відомо, що “Шахеди” летять у напрямку Кривого Рогу з півдня. Тож, мешканців закликали перебувати в укриттях.

22:16 Повітряні сили зазначають, що ударні дрони напрямок руху змінили. І вони летять на Дніпро.

22:18 Попередили, що ще одна група у напрямку Кривого Рогу, що вони теж летять з півдня.

А вже о 22:33 Повітряні сили сповістили, що загроза застосування ударних БпЛА на Запорізькій області.

О 22:45 стало відомо, що всі групи “Шахедів” змінили напрямок руху на Запоріжжя з заходу.

О 23:22 оголосили відбій повітряної тривоги, пов’язаної з загрозою атаки “Шахедами”.

У ніч проти 27 грудня ворог запустив майже 50 “Шахедів”

  • Цієї ночі російські військові також тероризували Україну дронами-камікадзе. “Шахеди” окупанти запустили з двох напрямків: Балаклави, що в окупованому Криму, а також Приморсько-Ахтарська, що у Краснодарському краю Росії.
  • Як зазначають у Повітряних силах ЗСУ, зафіксували пуски 46 “Шахедів”. Їх запускали хвилями у різний час: з 19:00 26 грудня по 03:50 27 грудня.
  • “Мопеди” відбивали з допомогою тактичної авіації, зенітних ракетих підрозділів і мобільних вогневих груп Повітряних сил і Сил оборони України.
  • Загалом вдалося знищити 32 “Шахеди”. Більшість дронів, які збити не вдалося, атакували прифронтові території, зокрема Херсонську область. Відомо, що ще декілька БпЛА впали без наслідків.
  • ППО відпрацьовувала по повітряних цілях у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій і Кіровоградській областях.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *