Україна має бути в НАТО, і сподіваюсь, що 2024 рік буде переламним у війні, – сенатор США Грем

Грем розповів про долю України в НАТО і війну у 2024 році / Колаж 24 Каналу (фото Дарії Вереньової та з відкритих джерел)

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем підтримав ідею вступу України в НАТО, Американський політик також висловив сподівання стосовно війни, яка і досі триває у нашій державі.

Так, він сподівається, що 2024 рік стане переломним у війні з Росією. Про це Ліндсі Грем заявив під час пресконференції, передає 24 Канал.

Сенатор Грем заявив про членство Україні в НАТО і війну у 2024

Американський сенатор зазначив, що Україні потрібно стати членом Північноатлантичного альянсу протягом певного часу.

Я підтримую вступ України до НАТО. Я підтримую вашу інтеграцію в Європейський Союз, членство та ЄС. Це ускладнить повторне вторгнення в Україну,
– заявив Грем.

Однак він зазначив, що поки США та країни-партнери не залучать нашу державу до НАТО, немає причин, щоб Сполучені Штати та інші великі держави не могли надати Україні гарантії безпеки, які будуть вигідні обом сторонам.

“Я республіканець, який підтримує цю концепцію. Я закликаю адміністрацію Байдена вести переговори та підписати гарантію безпеки з Україною у 2024 році. Я сподіваюся, що 2024 рік стане переломним моментом у цій війні”, – наголосив сенатор.

Грем також запевнив, що Україна матиме більш досконалу та всю необхідну зброю. Він наголосив, що Конгрес США придумає новий спосіб забезпечити це “більш природно”, а також почнуть думати за передачу російських активів.

Сенатор також закликав пояснити американським платникам податків, що якщо Україна не переможе у війні з Росією, то це прямо пропорційно відобразиться на життя звичайних громадян США, у гіршому сенсі цього слова.

Сенатор Грем сказав, що Україна отримає ATACMS

  • Ліндсі Грем висловив сподівання, що у 2024 році Україна отримає всю необхідну їй зброю для війни, включно з ракетами ATACMS. Він також висловив надію, що Україні вдасться в цьому році зруйнувати Кримський міст, що з’єднує анексований півострів з Росією.
  • Сенатор наголосив, що наша держава має отримати більше снарядів 155-го калібру, яких так бракує, і, ймовірно, зможе залучити F-16 цього року. Він також висловив потребу ухвалити законопроєкт про мобілізацію, щоб залучити нову силу до української армії.
  • Варто зазначити, що сенатор Грем 18 березня перебуває у Києві з офіційним візитом. Він є одним із найбільших прихильників України та часто виступає у Конгресі США із заявами про підтримку нашої держави.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *