Україна візьме участь у програмі «Горизонт Європа»

Україна стане учасником Рамкової Програми з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії «Євратом».

Відповідна угода була підписана міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом та Віцепрезидентом Європейської Комісії Жозепом Боррелем під час Саміту Україна – Європейський Союз.

Після завершення всіх процедур, необхідних для ратифікації Угоди, українські вчені, інноватори та підприємці зможуть отримати доступ до всіх інструментів підтримки та залучати грантові кошти для реалізації спільних міжнародних проектів програм «Горизонт Європа» та «Євратом».

За словами міністра Сергія Шкарлета, Україна була асоційованим членом та брала активну участь в реалізації проектів у попередній рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

«Ми посіли сьоме місце серед асоційованих країн за кількістю залучених коштів із загального бюджету програми. Станом на жовтень 2021 року 228 грантових угод було підписано українськими учасниками на загальну суму близько 45,8 млн. євро», – зазначив міністр.

У Міністерстві освіти і науки також зазначають, що реалізація програм створить необхідні передумови для становлення України як впливової європейської держави, шляхом розширення міжнародного науково-технічного співробітництва, створення сприятливих умов для здійснення науково-дослідницької діяльності,  комерціалізації розробок, розбудови національної інноваційної сфери та розвитку співробітництва з європейськими країнами у питаннях визначення актуальних напрямів наукових та інноваційних досліджень.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *