Українські школярі стали призерами Міжнародної олімпіади

Шість школярів з української команди здобули 2 срібні та 4 бронзові медалі на Міжнародній науковій учнівській олімпіаді з фізики, хімії та біології IJSO, яка відбувалась в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Про це повідомила голова підкомітету з питань державних інвестиційних проектів в Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету, народний депутат України Анна Пуртова.

За її словами, у столиці ОАЕ Дубаї змагались близько 900 учнів, наукових керівників, спостерігачів та гостей з 59 країн світу.

«І в цьому світовому осередку інтелектуальної конкурентної боротьби всі шість школярів з української команди здобули медалі – 2 срібні та 4 бронзові! Впевнена, уся країна має знати їхні імена, бо це наша гордість, наше майбутнє і обличчя нашої науки: Едуард Палант – учень 10 класу Харківського фізико-математичного ліцею № 27. Марина Богдан – учениця 10 класу Херсонського фізико-технічного ліцею, Максим Фургала – учень 10 класу Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка, Данило Квіт – учень 10 класу Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка, Олександр Панасенко – учень 10 класу Мелітопольського ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів, Діана Нескоромна – учениця 10 класу Харківського фізико-математичного ліцею № 27», – підкреслила Анна Пуртова.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *