Уночі ворог вдарив ракетами та “Шахедами”: як відпрацювала ППО

Сили ППО уночі збили 14 “Шахедів” / Колаж 24 Каналу

У ніч проти 2 березня окупанти цинічно атакували Україну дронами-камікадзе типу “Шахед” і ракетами. Сили ППО провели потужну бойову роботу та збили майже всі дрони.

Зокрема, на Одещині українські захисники збили 7 ударних безпілотників. На Півдні не вдалося ліквідувати лише один дрон, і, на жаль, він влучив у дев’ятиповерхівку.

Ворог комбіновано атакував Україну

У Генштабі ЗСУ повідомили, що під час нічної атаки окупанти запустили по території України 17 безпілотників типу “Шахед”. Сили ППО провели потужну бойову роботу та збили 14 дронів-камікадзе. Зокрема, 7 дронів збили в межах Одеської області, ще 6 – ліквідувало повітряне командування “Схід”:

  • по 2 БпЛА в Запорізькій та Харківській областях,
  • по 1 “Шахеду” в межах Дніпропетровської та Сумської областей.

Окрім того, українські захисники близько опівночі також збили 2 авіаційні ракети Х-59 у Криворізькому районі Дніпропетровської області.

У Повітряних силах додали, що вночі ворог запускав безпілотники з Приморсько-Ахтарська та Балаклеї в окупованому Криму. Авіаційні ракети Х-59/Х-35 ворог запускав з території окупованих Херсонської та Донецької областей.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України в межах Одеської, Миколаївської, Запорізької, Харківської, Сумської, Дніпропетровської областей.

Окрім того, у Повітряних силах розповіли про чергові втрати ворога. Зокрема, у п’ятницю, 1-го березня, близько о 09:00 на східному напрямку знищено ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34, який намагався завдати удару по позиціях ЗСУ керованими авіабомбами.

Повітряні сили відзвітували про влучну роботу / Інфографіка Повітряних сил ЗСУ

Одеса та Харків постраждали під час нічної атаки

  • 8 безпілотників типу “Шахед” ворог спрямував на Одеську область. Під ударом опинилася дев’ятиповерхівка. Унаслідок влучання частина під’їзду обвалилася, зруйновано 18 квартир. Окрім того, внаслідок російської атаки в місті пошкоджені інженерні мережі та котельня. Через це довелося відключити від опалення деякі багатоповерхівки, розташовані поруч із місцем атаки.
  • Наразі відомо про 2 загиблих внаслідок атаки на Одесу. Ще 7 осіб – отримали поранення. Серед постраждалих 3-річна дитина та вагітна жінка.
  • У Харкові під ворожою атакою також опинилася житлова інфраструктура, спалахнули пожежі. Як повідомили в ДСНС, у місті горіли 3 легкові автомобілі поблизу багатоповерхівки. Окрім того, були пошкоджені гаражі, автомобілі та вибиті вікна в сусідніх житлових будинках. За попередніми даними, минулося без жертв та постраждалих.
  • Один з безпілотників атакував селище Великий Бурлук Куп’янського району. В результаті влучання безпілотника було зруйновано житловий будинок, в якому сталася пожежа. Коли рятувальники усунули загоряння, то під завалами будинку виявили тіло загиблого чоловіка.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *