Уряд оприлюднив Порядок присудження ступеня PhD

Кабінет Міністрів оприлюднив затверджений Порядок присудження та скасування рішення про присудження ступеня доктора філософії.

Документом передбачено розширення автономії закладів вищої освіти та наукових установ у частині атестації кадрів, а також відповідальності стосовно прийняття рішення про присудження ступеня доктора філософії.

Зокрема, порядком встановлюються вимоги до утворення разової спеціалізованої вченої ради закладом вищої освіти або науковою установою, рівня наукової кваліфікації здобувача ступеня доктора філософії.

Також документ встановлює вимоги до процедури подання здобувачем дисертації до захисту, проведення захисту дисертації, присудження наукового ступеня та визначення підстави для скасування рішення про присудження ступеня доктора філософії у разі порушення академічної доброчесності або встановленої процедури захисту дисертації.

Окрім того, порядком врегульовано питання фінансового та організаційного забезпечення атестації.

Атестація здобувачів ступеня доктора філософії спеціалізованими вченими радами, утвореними до 31 грудня 2021 року з правом прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертації особи, яка здобуває ступінь доктора філософії, проводитиметься у порядку, визначеному постановою уряду №167.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *