Уряд погодив об’єднання кількох вишів у Львові, Києві й Харкові

В Україні об’єднають кілька вишів у Львові, Києві й Харкові / Міносвіти України

Уряд України погодив реорганізацію трьох вишів у Львові, Києві й Харкові. Зокрема, Українську інженерно-педагогічну академію приєднають до Харківського національного університету імені Каразіна.

Очільник Міносвіти Оксен Лісовий заявив, що УІПА – важливий осередок педагогічної підготовки майстрів для закладів профтехосвіти. Однак через брак ресурсів академія не може розвивати цей напрям повноцінно.

Уряд погодив реорганізацію ЗВО у Львові, Києві й Харкові

Лісовий заявив, що приєднання академії до ХНУ дасть можливість їй сфокусуватися саме на якісній підготовці фахівців. Вони ж надалі навчатимуть студентів в українських профтехах.

Важливо – студенти продовжать навчання на тих самих умовах, що і зараз,
– уточнив міністр.

Також міністр освіти повідомив про приєднання Інституту фізичної оптики імені Влоха до ЛНУ імені Івана Франка, а також Науково-дослідного інституту українознавства – до КНУ імені Тараса Шевченка. Нині обидві установи напряму підпорядковані МОН.

Ці рішення є продовженням курсу на посилення університетської науки. Тепер ці наукові установи зможуть об’єднати зусилля та ресурси із ЗВО для розвитку наукових досліджень та інноваційних проєктів,
– вважає посадовець.

Лісовий також переконаний, що це об’єднання дозволить інститутам отримати більше ресурсів для розвитку наукового потенціалу.

  • Раніше ми також повідомляли про те, що МОН презентувало ректорам пропозиції щодо реформування вищої освіти в Україні та чекає на пропозиції у відповідь.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *