Уряд виділить 150 млн на створення навчально-практичних центрів

55 українських закладів професійної освіти отримають кошти на створення навчально-практичних центрів і ще 7 – на дооснащення вже існуючих.

Перелік закладів професійної освіти, які отримають відповідні субсидії визначений Міністерством освіти за підсумками роботи конкурсної комісії відомства.

За словами заступника міністра освіти Ігоря Гарбарука, цього року до МОН надійшло багато заявок для створення центрів за технологічно складними професіями.

«Йдеться, наприклад, про верстатників широкого профілю, електрогазозварників, токарів, електромонтажників. Ми безсумнівно підтримали їх, адже частина цих професій є гостро затребуваною на ринку праці. Разом з тим, традиційно, популярною лишилася сфера послуг. Частина поданих заявок буде профінансована за професією кухаря, кондитера, швачки та інших. За цими професіями навчається переважна більшість учнів», – зазначає Гарбарук.

Він також зазначив, що МОН розпочало підготовку проєкту розпорядження, яке дозволить розподілити субвенцію у розмірі 150 млн грн між визначеними областями. Оскільки створення навчально-практичних центрів відбувається на умовах співфінансування, частину коштів від загальної вартості центрів мають покрити місцеві бюджети, заклади освіти або інші соціальні партнери.

Загалом до переліку закладів, які отримають підтримку на створення центру, увійшли профтехи з усіх регіонів країни.

фінансування освіти
профтехосвіта

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *