Уряд виділив 150 млн на центри професійної освіти

Кабінет Міністрів спрямував 150 млн грн на створення навчально-практичних центрів та оновлення обладнання в тих, що вже існують.

Відповідне рішення було ухвалено 1 вересня під час засідання уряду.

Очікується, що виділені кошти будуть розподілені між 62 закладами професійної освіти.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, цього року МОН провело відкритий конкурс на створення навчально-практичних центрів.

«Ми отримали 113 проєктів центрів від 110 закладів професійної освіти. Усі заклади-учасники виконали умови конкурсу, зокрема додали до заявок проєкт дизайну майбутнього центру та погодили  перелік обладнання, що планується придбати, з роботодавцями та місцевою владою. Порівняно з минулим роком, коли 20% заявок не відповідали вимогам конкурсу, – це великий прогрес, який показує бажання системи професійної освіти оновлюватись», – зазначив міністр.

Він також наголосив, що переможцями стали ті заклади професійної освіти, які створять навчально-практичні центри з підготовки робітників найбільш затребуваних професій у регіоні.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів найбільше коштів отримають заклади професійної освіти в Київській, Дніпропетровській, Львівській, Миколаївській та Черкаській областях.

фінансування освіти
профтехосвіта

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *