Уряд збільшив розмір попередньої оплати приладів для науки

Кабінет Міністрів дозволив попередню оплату приладів і обладнання для здійснення наукової діяльності у розмірі до 70% вартості їхнього річного обсягу.

Про це йдеться у змінах до урядової постанови щодо можливості здійснювати попередню оплату в більшому обсязі й на триваліший термін задля проведення наукової та науково-технічної діяльності.

Зміни стосуються установ, організацій, закладів вищої освіти та підприємств усіх форм власності, які отримують фінансування з державного бюджету.

Відтепер постанова дозволяє здійснювати попередню оплату наукових приладів і обладнання для здійснення наукової та науково-технічної діяльності до 70% вартості їхнього річного обсягу на строк не більше 9 місяців.

Раніше попередня оплата могла здійснюватися лише у розмірі, що не перевищує 30% вартості річного обсягу, до того ж на строк не більше трьох місяців.

Очікується, що це рішення значно покращить якість виконання досліджень і розробок, надасть можливість вчасно придбати необхідні прилади та обладнання, а також позитивно вплине на результати наукової діяльності державних наукових установ і закладів вищої освіти.

наука
фінансування освіти

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *