Урок «Захист України» зорієнтують на реалії сьогодення

Практична складова дисципліни «Захист України» стосуватиметься вмінь, необхідних для життя в реаліях сьогодення, а це не лише про потреби оборони.

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки, коментуючи початок запуску пілотного проєкту оновленої дисципліни, апробація якого відбуватиметься у школах різних регіонів.

Очікується, що на основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілотному проєкті, програму дисципліни буде фіналізовано. 

Щоб пілот проєкту відбувся успішно, МОН організує курс для вчителів. Для цього будуть залучені міжнародні і громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих.

Зокрема для навчання українських вчителів залучать спеціалістів, які мають досвід роботи з симуляторами FPV-дронів, спеціалізацію у топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму. 

У МОН зазначають, що вже найближчим часом робочі групи запрошених експертів почнуть працювати над пропозиціями з оновлення практичної складової дисципліни.

Зокрема, вони актуалізують програму і збільшать кількість практичних занять, додадуть підготовку до опанування базовими технологіями, якими зараз користуються захисники і захисниці.

«Практична складова дисципліни «Захист України» стосуватиметься вмінь, необхідних для життя в реаліях сьогодення, а це не лише про потреби оборони. Навички домедичної допомоги та орієнтування на місцевості стануть у пригоді в походах, подорожах чи кризових ситуаціях. Знання з мінної безпеки допоможуть зберегти життя і здоров'я, правильно поводитися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Навички керування БПЛА – конкурентна перевага, їх використовують відеографи, геодезисти, археологи і ще безліч спеціалістів у професійній діяльності», – повідомляють у Міністерстві освіти  і науки.

Пропедевтичний безпековий практикум буде запроваджено в межах інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» у другому циклі базової освіти (7-9 класи).

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *