Усі школи Харкова і Вінниці перевіряють через «мінування»

20 січня на електронну пошту силовиків надійшло повідомлення про «мінування» у всіх школах Харкова.

Про повідомляє сайт 057, з посиланням на прес-службу Національної поліції Харківської області.

У повідомленнях йшлося про «мінування» в усіх школах Харкова. Слідчо-оперативні групи, вибухотехніки та кінологи перевіряють школи на наявність вибухових пристроїв та вибухонебезпечних речовин.

Інформацію про проведення евакуації у школах Харкова в прес-службі обіцяли надати після результатів перевірки закладів освіти.

Також 20 січня у Вінниці на електронну пошту поліції надійшло повідомлення про «замінування» всіх закладів освіти міста.

За інформацією сайту Вінниця. Інфо поліцейські, вибухотехніки і рятувальники перевіряють будівлі всіх закладів освіти міста на наявність вибухонебезпечних предметів. Дітей зі шкіл евакуювали подалі від будівель.

Раніше в Управлінні СБУ у Вінницькій області повідомляли, що останнім часом відбувається штучне зростання кількості повідомлень про псевдомінування об’єктів соціальної інфраструктури і це є інструментом гібридної агресії, яку Російська Федерація веде проти України.

У результаті ретельних перевірок ці повідомлення не підтверджуються на практиці, а мають на меті створити напругу й панічні настрої в суспільстві.

Як відомо, останніми днями Україну охопила хвиля повідомлень про замінування шкіл, через що влада кількох міст вимушена ухвалювати рішення про перехід закладів освіти на дистанційне навчання.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *