Усі школи з укриттями підключать до wi-fi

Українські школи, профтехи, коледжі та університети безоплатно отримають роутери та необхідну техніку для швидкісного інтернету в укриттях від телеком-компаній.

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

У відомстві зазначають, що одним із пріоритетів Мінцифри є безперебійний зв’язок та інтернет по всій Україні. Для роботи, спілкування та найголовніше – навчання. Сьогодні в Україні 30% шкіл мають укриття. З 1 вересня вони готуються відкривати двері школярам. 

«Ми продовжуємо покривати Україну якісним інтернетом. Але тепер робимо це не тільки на землі, а ще й під землею. Це новий виклик не тільки для телеком-фронту, а й для освітнього процесу. Бо діти є надвразливими у воєнний час. Наша місія – максимально допомогти їм відчувати нормальне життя і продовжувати робити звичні речі», – зазначає міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Він також зазначив, що Мінцифри вже має перші 2500 роутерів та 1000 модемів від соціально відповідальних компаній. Щоб забезпечити укриття всіх шкіл, ліцеїв та гімназій швидкісним інтернетом до початку навчального року, будуть залучені технічні компанії та українські інтернет-провайдери. 

Також, за словами генерального директора директорату цифрової трансформації МОН Дмитра Завгороднього, укриття в закладі освіти – основна вимога для можливості очного навчання в умовах війни.

«Щоб знизити рівень стресу в укритті під час повітряної тривоги, маємо забезпечити там належні умови. Наявність інтернету є однією з них. Сьогодні бачимо активну синергію в роботі над підготовкою до навчального року. Вдячний партнерам за ініціативу та підтримку сфери освіти», – зазначив Завгородній

Представники закладів освіти зможуть подати заявку на Wi-Fi в укриттях через онлайн-форму. Також згодом буде створено дашборд, де в реальному часі можна буде відстежувати, скільки отримано заявок і звідки.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *