Залужний змінить Хомчака: що відомо про нового головнокомандувача Збройних сил

  • 1Валерій Залужний біографія
  • 2Які ще керівні посади він займав?
  • 3Що ще про нього відомо?

Про те, що президент Володимир Зеленський призначив головнокомандувачем Збройних сил України Валерія Залужного, який раніше очолював оперативне командування “Північ”, стало відомо 27 липня.

Більше про це Хомчак йде з посади головнокомандувача ЗСУ

Валерій Залужний біографія

Бойовий генерал.

Народився на Житомирщині у Новоград-Волинському 8 липня 1973 року. Після закінчення школи закінчив машинобудівний технікум.

Валерій Залужний / Фото з фейсбук-сторінки

У 1997 році з відзнакою завершив загальновійськовий факультет Одеського вищого об’єднаного командного училища. У 2005 році вступив до Національної академії оборони України, у 2007 році закінчив навчання з золотою медаллю.

Також зверніть увагу Валерій Залужний – новий головнокомандувач ЗСУ

Після цього його призначили начальником штабу — першим заступником командира 24-ї окремої механізованої бригади у Яворові Львівської області. На цій посаді успішно проходив службу впродовж двох із половиною років. У 2009 році його призначили командиром 51-ї окремої механізованої бригади, якою він командував до 2012 року.

Звання “генерал-майор” отримав 23 серпня 2017 року.

Одружений. Має двох доньок. Як сам він розповідав в одному з інтерв’ю, “старша – військова, служить у Київському гарнізоні, менша – навчається в Одесі, мріє стати лікарем”.

Які ще керівні посади він займав?

У 2017 році Залужного призначили начальником штабу – першим заступником командувача військ оперативного командування “Захід” Сухопутних військ Збройних Сил України.

У 2018 році він став начальником Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ – першим заступником Командувача об’єднаних сил.

Валерій Залужний / Фото ОК “ПІвніч”

У 2019 році його призначили командувачем військ оперативного командування “Північ”.

Що ще про нього відомо?

Під час представлення Залужного особовому складу оперативного командування “Північ”, офіцери відзначали: “Знаємо його по фронту, часто стикалися в районі бойових дій і маємо позитивний досвід виконання задач під його командуванням”.

Брав участь у бойових діях на Донбасі. Сам про свій бойовий досвід говорити не любить – впевнений, що доля генерала і доля солдата на війні по-різному сприймаються.

“Для мене війна почалася в середині липня 2014 року, з призначенням заступником командира сектора «С», який формувався на Донеччині. Відтоді керував майже всіма угрупованнями, які там створювали. Дійшов аж до начальника штабу Об’єднаних сил. Запам’яталися, мабуть… солдати. Досі з багатьма із них зідзвонюємося, листуємося. Я радий, коли можу їм чимось допомогти – вирішити якісь військові чи побутові питання”, – розповідав Залужний в інтерв’ю.

Про важкі події… Це, мабуть, 2014 рік. Серпень. Потім Дебальцеве. Якось неспокійно було. Відчуття постійної загрози. У душі й у серці… Здавалося, що буде ще гірше, ніж було у 2014-му. Досить добре закарбувався в пам’яті 25-й батальйон, який я заводив туди, у район Дебальцевого, розставляв на позиції. Перші бої, перші втрати… Тоді зовсім змінилося ставлення до солдата,
– також казав він.

Також, за його словами, на війні інколи важко було з мобілізованими.

Цікаво Восени можуть звільнити Венедіктову, Тарана і Малюську: депутати готують кадрові зміни

“Вони не такі, як ми читали у статуті. Саме вони, своїм життям і кров’ю, зробили те, що маємо – ворога зупинили, і нині ми стоїмо на своїх позиціях… Це їхня заслуга”, – наголошував Залужний.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *