Заступника Шойгу в Росії затримали внаслідок дій ГУР, – джерело

Коротка версія новини

  • Заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова затримали внаслідок дій ГУР.
  • Іванов став “провідником” ГУР до конфіденційної інформації Росії – українська розвідка отримала доступ до його документів та конфіденційної інформації.
  • Російська преса висловила версію, що арешт Іванова насправді пов’язаний з державною зрадою. В ГУР додали, що справу через “хабарництво” відкрили навмисно, коли про затримання посадовця просочилась в маси.

Заступника Шойгу в Росії затримали внаслідок дій ГУР / Колаж 24 Каналу

Проти заступника Шойгу не просто так розпочали розслідування за підозрою в корупції. Затримання Іванова у Росії – результат дій ГУР МО.

Джерело 24 Каналу в ГУР розкрило подробиці затримання Іванова в Росії. Виявилось, що заступника Шойгу схопили через те, що українська розвідка отримала доступ до його документів та конфіденційної для ворога інформації.

Дивіться також Заступника Шойгу разом з другом відправили в СІЗО

Іванов став “провідником” ГУР до конфіденційної інформації Росії

Джерела повідомили, що у березні 2024 підрозділ активних дій ГУР МО провів кібератаку, в результаті якої отримав доступ до конфіденційної інформації та службових документів заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова.

Коли ця історія стала відома в “більш широких російських колах” проти Іванова розпочали розслідування за підозрою в корупції,
– повідомило джерело.

В українській розвідці повідомили, що Росія намагалась убезпечити відповідні сервери від очей ГУР, однак кібератака досягла своєї цілі.

Варто додати, що російське видання “Важные истории” незадовго до цього заявило, що справжня причина арешту Іванова – державна зрада. Мовляв, наразі у Росії просто не хочуть про це розповідати відкрито.

Що відомо про затримання заступника Шойгу

  • Ввечері 23 квітня стало відомо про те, що в Росії затримали заступника Шойгу Тимура Іванова. Ще вдень цього ж дня він був присутній на колегії Міноборони під проводом російського міністра оборони.
  • Речник Путіна Пєсков відкрито сказав, що Шойгу попередили про затримання його правої руки заздалегідь.
  • Слідчий комітет Росії заявив, що Іванова затримали за підозрою в отриманні хабаря – частина 6 статті 290 КК. З огляду на статтю, мовиться про понад один мільйон рублів.
  • Крім заступника Шойгу, в Росії затримано ще трьох людей. Серед них – друг Іванова Сергій Бородін.
  • 24 квітня стало відомо, що Іванова та інших затриманих відправили в СІЗО на 2 місяці. Супровід кримінальної справи веде військова контррозвідка ФСБ. Також російські оперативники “провели слідчі заходи” на дачі Іванова у Дагестані.
  • Адвокат заарештованого заступника міністра оборони стверджує, що його підзахисного обвинувачують тільки в отриманні хабаря, а чутки про держзраду буцімто неправдиві.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *