Заступника Єрмака призначили на посаду в МЗС

Коротка версія новини

  • Уряд звільнив заступника очільника МЗС Миколу Точицького, який працював на посаді з вересня 2021 року.
  • Кабмін призначив Андрія Сибігу першим заступником глави МЗС Дмитра Кулеби. До цього Сибіга працював заступником очільника Офісу Президента Андрія Єрмака.

Сибігу призначили першим заступником Кулеби / Главком

00:00

Кабмін призначив Андрія Сибігу першим заступником міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. До цього він працював на посаді заступника керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

Перед цим уряд звільнив з посади заступника очільника МЗС Миколу Точицького. Він працював замом Кулеби з вересня 2021 року.

Що відомо про рішення Кабміну

На своєму засіданні 12 квітня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження:

  • про звільнення Миколи Станіславовича Точицького з посади заступника міністра закордонних справ України;
  • про призначення Андрія Івановича Сибіги першим заступником міністра закордонних справ України.

Суспільне з посиланням на джерела в Офісі Президента написало, що Миколу Точицького призначать на посаду заступника керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

Зверніть увагу! За інформацією МЗС, Микола Точицький родом з Вінниччини. У 1993 році він закінчив Київський державний університет імені Шевченка за спеціальністю “філолог, перекладач французької та англійської мов”. У 1995 році отримав спеціальність юрист-міжнародник в Інституті міжнародних відносин Київського державного університету імені Шевченка, а в 1999 році вчився у Женевському центрі політики безпеки.

У МЗС працює з 1993 року на різних посадах. Був генеральним консулом України в Сан-Франциско, постійним представником України при Раді Європи, надзвичайним і повноважним послом України в Бельгії. Заступником глави МЗС працював з 29 вересня 2021 року. Що відомо про Андрія Сибігу

  • В Офісі Президента написали, що Андрій Сибіга здобув освіту за спеціальностями “правознавство” та “міжнародні відносини” у Львівському державному університеті імені Івана Франка.
  • Працювати почав у 1997 році на посадах аташе, третього секретаря, другого секретаря Міністерства закордонних справ України. Працював у посольстві України в Польщі, радником-посланником посольства України в Польщі.
  • З 2016 року був призначений надзвичайним і повноважним послом України в Туреччині. У травні 2021 року став заступником керівника Офісу Президента.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *