Збитий літак А-50, ймовірно, брав участь, у параді перемоги у Москві, – ЗМІ

Збитий А-50У міг брати участь у параді на 9 травня / Колаж 24 Каналу

Напередодні над Азовським морем українські військові збили російський літак А-50. Журналісти припускають, що саме це повітряне судно брало участь у так званому параді перемоги у Москві.

До цього висновку дійшли після ознайомлення з різними даними, пов’язаними з цим повітряним судном. Якщо це правда, то Кремль отримав потужний ляпас, адже над Красною площею більше не пролетить А-50, яким так хизувалися окупанти.

Парадний літак більше не полетить

Власне, один з російських пабліків у телеграмі опублікував список льотчиків. Мовиться про тих, хто ймовірно міг перебувати на борту А-50У, збитого над Азовським морем. Він штовхає на думку, що у ніч проти 15 січня збили літак, який брав участь у параді до 75-річчя перемоги у Другій світовій війні – у 2020 році.

Звернімо увагу на сам список. У ньому можна побачити командира літака А-50У В’ячеслава Левченка, а також ще п’ятьох членів екіпажу. Канал “Досьє шпигуна” зазначає, що військових вважають “зниклими безвісти”. Ба більше, сам список – неповний.

Зауважимо, що цей список також передрукував у себе приватний іванівський канал “Барс”. Власне, в Іванові і розташований аеродром, який був місцем базування літака А-50У.

Й у 2020 році місцеві ЗМІ хизувалися тим, що літак під командуванням Левченка брав участь у параді. Тоді писали, що екіпаж А-50У “складається з п’яти членів льотного складу та десятьох операторів “другої кабіни”.

Власне, В’ячеслава Левченка пригадує і диктор, котрий коментував проліт А-50У над Красною площею.

Збитий А-50У міг пролітати над Красною площею на параді перемоги: дивіться відео

Цікаво, що автор “Досьє шпигуна” зазначив, що А-50У познайомився з Азовським морем завдяки ЗРК Patriot. Водночас “качкою” назвав версію про буцімто помилку російської системи ППО. Каже, що вона спрямована на російських льотчиків.

І тут є логіка. Таким чином намагаються переконати пілотів, що виконувати завдання безпечно, як і раніше. А випадок з А-50У, переконують у байках, – лише помилка оператора системи ППО.

А-50 потрапив у пастку

  • Том Купер, котрий написав чимало книг про радянські та російські військові літаки, висловив цікаве припущення. Він вважає, що українські радари та ракетники буквально заманили у пастку екіпажі А-50 та Іл-22.
  • Військові Повітряних сил ЗСУ могли влаштувати пастку для ворога тоді, коли наші літаки, ймовірно, бомбардувальники Су-24, атакували об’єкти Росії на півострові Крим.
  • Таким чином вони могли придушити наземне радіолокаційне покриття. Вцілілі ракетні батареї у Криму стали частково “сліпими”. Зокрема, на півночі, де місцевість допомогла замаскувати наближення наших літаків, дронів і ракет.
  • За словами Купера, російські командири зробили очевидну, але дурну річ. Вони наказали одному з небагатьох літаків з радіолокаторами А-50, які, як правило, літають далеко на південь над Азовським морем, рухатися на північ. Таким чином вдалося розширити радіолокаційне покриття більшої частини півострова. І цим скористалися наші військові.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *