Збитки на 700 тисяч гривень: деталі обшуків в Ужгородській міській раді

У міськраді Ужгорода проходять обшуки 20 грудня 2023 / Колаж 24 Каналу

Про те, що в Ужгородській міській раді 20 грудня тривають обшуки, повідомили джерела 24 Каналу в СБУ.

Раніше ми писали про те, що СБУ повідомила підозру в теракті Сергію Батрину, який кинув гранати на сесії сільради Керецьків на Закарпатті. В той же день стало відомо про смерть одного чоловіка внаслідок підриву гранат, тому правоохоронці хочуть перекваліфікувати частину статті з другої на третю – більш сувору.

Чому і кого обшукують в Ужгородській міськраді

Обшуки стосуються тільки деяких посадовців, не всіх робітників міської ради. Їх проводять у межах кримінального провадження.

Власне, зранку 20 грудня правоохоронці почали слідчі дії. Вони стосуються Департаменту міської інфраструктури, КП “Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство” (КШЕП) і відділу, який відповідає за капітальне будівництво.

Подробиці від поліції

О 12:55 у поліції з’явилися деталі. Про підозри повідомили посадовцям Ужгородської міської ради та підряднику.

Як стверджують правоохоронці, посадовці провели ремонтні роботи зі збитками у 700 000 гривень.

Серед підозрюваних є начальник відділу одного з Департаментів та директор комунального підприємства, а також фізична особа – підприємець.

Посадовці департаменту Ужгородської міської ради, комунального підприємства та місцевий підприємець налагодили схему, яка дозволяла розкрадати бюджетні кошти. Вони вносили до актів виконаних робіт неправдиві відомості.

Робилося це під час проведення капітального ремонту будівель комунального підприємства. Збитки становлять майже 700 тисяч гривень – їх підтвердили експерти.

Факт розкрадання встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області та слідчі Ужгородського управління поліції.

За якими статтями підозрюють посадовців

20 грудня поліцейські провели обшуки в адміністративних приміщеннях міської ради та комунального підприємства. Обшукали і місця мешкання підозрюваних та інших причетних.

На підставі зібраних доказів про підозру повідомили начальнику відділу одного з департаментів Ужгородської міської ради та директору комунального підприємства, а також підряднику. Підозри оголошено за статтями “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” і “Службове підроблення”.

Привласнювали бюджетні кошти під час війни: у СБУ розповіли про ужгородських посадовців

Речниця СБУ в Закарпатській області Ванда Мільо повідомила “Суспільному”, що посадовці Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради разом зі службовцями “Комунального шляхо-експлуатаційного підприємства” привласнювали гроші з місцевого бюджету систематично.

Вони завищували вартість робіт і будматеріалів, а “керівник структури, попри очевидні порушення умов тендеру, підписав акт із висновком про належне виконання послуг”.

Тепер начальник одного з відділів Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради та директор комунального підприємства можуть отримати від п’яти до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Директор фірми-підрядника додатково підозрюється за статтею “Службове підроблення”. Санкція статті передбачає штраф від 34 000 до 68 000 гривень або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *