Зеленський анонсував підписання нових безпекових угод: про які країни мова

Коротка версія новини

  • Україна планує підписати безпекові угоди з країнами-партнерами, зокрема США, Норвегією, Швецією, та країною Балтії.
  • Угоди передбачають не лише військову, а й гуманітарну, фінансову та енергетичну підтримку, а також допомогу у відновленні України.
  • Підписано двосторонню безпекову угоду між Україною та Латвією, де Латвія зобов’язалася надавати військову допомогу та підтримку в кіберзахисті й розмінуванні.

Україна може підписати безпекову угоду зі США / Фото 24 Каналу

Україна працює над підписанням безпекових угод із країнами-партнерами. Зокрема, президент анонсував укладання ще кількох таких договорів із низкою держав.

Президент України Володимир Зеленський розповів, що найближчими місяцями Україна може підписати двосторонні безпекові угоди із США, Норвегією та Швецією, а також із країною Балтії.

Це не тільки військова підтримка

За словами Зеленського, Україна вже у квітні може підписати таку угоду із країною Балтії. Він також зауважив, що вже є 9 угод про двосторонні гарантії безпеки.

Наразі ми наближаємось до важливого договору зі Сполученими Штатами. Після того, як ми пройдемо Конгрес, а я вважаю, що ми все одно дотиснемо і пройдемо його позитивно, ми прийдемо до цієї потужної угоди зі США,
– пояснив Зеленський.

Крім цього, варто відзначити, що мовиться не тільки про військову підтримку. Двосторонні угоди про гарантії безпеки передбачають також гуманітарну, фінансову, енергетичну допомогу, а також підтримку у відновленні України.

Зеленський також впевнений, що вже в травні – червні Україна зможе мати потужні результати щодо підписання нових безпекових угод. Він думає, що вдасться вийти на договори із країнами Північної Європи. Також триває підготовка до договорів зі Швецією та Норвегією.

Україна та Латвія підписали безпекову угоду

  • У четвер, 11 квітня, Україна підписала двосторонню безпекову угоду з Латвією. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.
  • Згідно з угодою, Латвія надаватиме Україні військову допомогу на 0,25% ВВП щороку. Також Латвія бере на себе 10-річні зобов’язання щодо підтримки України в кіберзахисті, розмінуванні, безпілотних технологіях та безумовно сприяє нашому вступу до ЄС і НАТО.
  • Президент також подякував Латвії за конкретику й прогнозованість, якої потребує боротьба України за свободу та незалежність.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *