Зеленський оновив склад Ставки: додав Павлюка та Баргилевича

Баргилевича та Павлюка додали до Ставки / Колаж 24 Каналу

Володимир Зеленський 21 лютого оновив склад Ставки головнокомандувача. Він додав до неї Анатолія Баргилевича, а також Олександра Павлюка.

Зазначимо, що вони були призначені на відповідні посади після того, як Олександр Сирський став новим головнокомандувачем. Вони – генерали з реальним бойовим досвідом.

Зміни в Ставці

Указом президента України №83/2024 від 21 лютого до персонального складу Ставки Верховного головнокомандувача додали начальника Генштабу ЗСУ – Анатолія Баргилевича, а також командувача Сухопутних військ – Олександра Павлюка.

Окрім цього, у цьому ж указі президент виводить зі складу Ставки Максима Миргородського. Раніше він був командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ. Наразі його посаду займає Ігор Скибюк – його призначили 11 лютого цього року.

Зміни набувають з дня публікації указу Володимира Зеленського – тобто наступна Ставка буде вже в новому складі.

Що відомо про Баргилевича та Павлюка

  • Олександр Павлюк став командувачем Сухопутних військ 11 лютого. До цього він був першим заступником міністра оборони як за Рєзнікова, так і за Умєрова – його напередодні звільнили у зв’язку з переходом на іншу посаду.
  • Олександр Павлюк брав участь у бойових діях ще з 2014 року. Він був командиром 24 окремої механізованої бригади. Зокрема, під його керівництвом відбувалося звільнення Слов’янська, Краматорська, Сіверська та Лисичанська.
  • Увечері 9 лютого стало відомо про призначення на посаду голови Генштабу Анатолія Баргилевича. На цій посаді він замінив Сергія Шапталу. Володимир Зеленський сказав про Баргилевича так: “Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі”.
  • Ще раніше він був командувачем територіальної оборони Командування Сухопутних військ. А з 2022 року Баргилевич працював начальником штабу східного угруповання військ.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *