“Злив” розмов офіцерів ВПС про Taurus: Росія нібито викликала посла Німеччини до відомства

Александер Граф Ламбсдорфф прибув до МЗС Росії / Колаж 24 Каналу

00:00

До російського МЗС викликали німецького посла у Москві через факт зливу секретних переговорів німецького керівництва Військово-повітряних сил щодо постачання ракет Taurus Україні. Стали відомі деталі його візиту.

Посол Німеччини вже прибув до російського зовнішньополітичного відомства. Про це повідомили російські ЗМІ, передає 24 Канал.

У Росії відреагували

У повідомленні мовиться, що посол Німеччини прибув до МЗС Росії. Його викликали туди через розмову офіцерів ФРН щодо атак на Кримський міст.

Крім того, пропагандистські видання оприлюднили відеозапис, де посол Александер Граф Ламбсдорфф виходить з автівки.

Німецький посол біля МЗС Росії: відео

Перед входом до будівлі МЗС Росії на нього чекали представники російських пропагандистських агентств, аби отримати коментарі.

Розмова закінчилася приблизно об 11:00, а після виходу з відомства посол проігнорував питання представників ЗМІ.

“Обговорювали робочі питання”

Посол Німеччини в Росії Александер Граф Ламбсдорфф заявив, що його візит до російського відомства був пов’язаний не із перехопленням і зливом секретних переговорів керівництва німецьких ВПС щодо постачання ракет Taurus Україні.

Він підкреслив, що це був не виклик. За його словами, це стосувалось робочих двосторонніх питань. Зустріч нібито була запланована.

Обмеження журналістів Росії

Послу Німеччини у Росії заявили про неприпустимість нібито спроб влади держави обмежувати діяльність журналістів Росії у Німеччині.

У Росії пообіцяли жорстко на це реагувати.

Без розмови про злив не обійшлося

Міністерство закордонних справ Росії оголосило послу ФРН демарш і вимагало роз’яснень у зв’язку з розмовою офіцерів Бундесверу про атаки на територію Росії.

Що відомо про “злив” даних про Taurus

  • 1 березня в Росії опублікували запис розмови офіцерів військово-повітряних сил Німеччини, які 19 лютого нібито обговорювали можливість завдання удару ракетами Taurus по Кримському мосту.
  • Вони зазначали, що міст доволі довгий, тому знадобиться понад 20 ракет.
  • Також вони обговорювали, що програма підготовки українців мала складатися з кількох етапів: тренування з роботи з ракетами, відпрацювання по мосту. До навчання нібито мали бути залучені також спеціалісти з Великої Британії.
  • Згодом у Міноборони Німеччини підтвердили факт перехоплення розмови. Зокрема, міністр оборони країни Борис Пісторіус зазначив, що витік – це гібридна така з метою дезінформації.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *