Знаючи про загибель колег, рятувальники продовжили роботу: подробиці з місця удару в Харкові

Коротка версія новини

  • Росія масовано атакувала Харків уночі 4 квітня, випустивши 15 БпЛА. Внаслідок ударів загинуло 4 осіб, включаючи працівників ДСНС та мешканців житлових будинків.
  • Попри небезпеку, рятувальники продовжили ліквідовувати наслідки атаки, врятувавши чоловіка з-під завалів.
  • Кількість постраждалих зросла до 12, включаючи жінку та чоловіка похилого віку, працівника ДСНС та медсестру, які прибули на місце події після першої хвилі обстрілів.
  • Окупанти також атакували Харківську область, але без постраждалих. Україну обстріляли 20 “Шахедами”.

У ніч на 4 квітня росіяни обстріляли Харків дронами типу “Шахед”. Влучання були у житлову забудову, де жили люди. На жаль, відомо про загиблих та поранених.

Серед загиблих є працівники ДСНС, які приїхали після першої хвилі обстрілів міста. Кореспондентка 24 Каналу з Харкова Анна Черненко повідомила, що згодом, попри небезпеку, інші рятувальники продовжили ліквідовувати наслідки атаки.

Деталі про обстріл

Росія вночі 4 квітня масовано атакувала Харків “Шахедами”. За офіційними повідомленнями, місто атакувало 15 БпЛА. Частину з них вдалося збити, але, на жаль, частина влучила у житлові будинки. Зокрема, мішенями росіян став триповерховий житловий будинок, а також чотирнадцятиповерхівка. У них жили люди.

За цю ніч у Харкові наразі відомо про чотирьох жертв, з них троє – бійці ДСНС, які приїхали ліквідовувати наслідки удару на місце події. Ще однією жертвою російської атаки стала 69-річна жінка, вона перебувала у власній квартирі.

Відомо, що рятувальники, попри небезпеку, продовжили працювати. Речник управління ДСНС повідомив, що вже знаючи про загибель колег, ДСНСники все одно заходили у пошкоджену 3-поверхівку. Їм вдалося врятувати з-під завалів чоловіка, він зараз у лікарні.

Наслідки обстрілу Харкова / Фото: ДСНС, Ігор Терехов

Станом на 9:00 кількість постраждалих збільшилась до 12. На жаль, цифра може зрости, бо люди з ночі продовжують звертатись за допомогою. Серед поранених 71-річна жінка, 33-річний чоловік, працівник ДСНС та медсестра, які також приїхали вночі на місце події.

Окупанти атакували також Харківську область. На щастя, там без постраждалих.

Обстріл Харкова: що відомо

  • Вночі 4 квітня Харків опинився під ударами дронів-камікадзе. Незадовго після першої хвилі ударів мер міста Ігор Терехов повідомив про загибель трьох працівників ДСНС. Удари росіян відбулися у густонаселеному районі Харкова. В одній з багатоповерхівок пошкоджені верхні поверхи.
  • Російські окупанти обстріляли також приватний сектор. Там відомо про значні пошкодження внаслідок обстрілу. Загалом пошкоджені три багатоповерхівки, три одиниці пожежно-рятувальної техніки, два автомобілі швидкої допомоги й будівля лікарні.
  • Загалом цієї ночі Україну обстріляли 20 “Шахедами”. У Генштабі ЗСУ повідомили, що силам протиповітряної оборони вдалося знищити 11 ударних БпЛА.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *